Spelpeilverbetering cursussen 2016

Ontwikkeling speel- en biedtechnieken clubspelers

District Leiden en omstreken vindt het belangrijk dat clubleden, die hun speel- en biedtechnieken willen ontwikkelen, daartoe in de gelegenheid worden gesteld. De diversiteit van speelniveaus maakt het voor kleine en middelgrote clubs moeilijk om op dat gebied “voor elk wat wils” te bieden. District Leiden en omstreken wil hen daarbij helpen door regionaal in het district lesmodules te organiseren voor verschillende speelniveaus. 
 
Programma (het programma overzicht staat onderaan deze pagina, klik hier)
Het programma bestaat uit drie lesmodules voor verschillende speelniveaus. Iedere module bestaat uit drie lessen gegeven door gediplomeerde docenten met ervaring op het aangeboden niveau. Deze modules worden aangeboden op vijf verschillende locaties (Alphen aan den Rijn, Leiden-Merenwijk, Leiden-Zuid / Voorschoten, Leiderdorp en Noordwijkerhout), de definitieve adressen volgen later. 
Deze opzet biedt u de volgende voordelen:

 • een module op uw eigen speelniveau;
 • een korte reistijd door de dichtst bijzijnde locatie;
 • de mogelijkheid om uit te wijken naar een andere locatie, indien de data van de dichtst bijzijnde locatie u niet uitkomen;
 • een les in te kunnen halen op een andere locatie, indien u voor een van de lessen, waarvoor u zich heeft ingeschreven, toch verhinderd blijkt te zijn.

 

De lesmodules

 • Lesmodule I : Afspelen SA contracten.

Algemeen speelplan maken, ophouden door de leider, blokkades, communicatie en gevaarlijke hand. Te moeilijk voor beginners.

 • Lesmodule II : Tegenspelen.

​Het hele tegenspel wordt onder de loep genomen. Uitkomen, signaleren en basis Lavinthal signalen. Ook de minder ervaren clubspelers zullen hier veel van leren.

 • Lesmodule III : Bieden na 1SA- en 2SA-opening en bieden na 1SA- en 2SA- herbieding door opener. 

Het Niemeijer complex en de Checkback stayman worden behandeld. Het niveau is voor wat meer gevorderde spelers, die hun systeem wat willen verdiepen.

 

De kennismaking met de theorie van de onderwerpen is interactief en vervolgens worden er geselecteerde oefenspellen gespeeld.

 

Het volledige programma vindt u onderaan deze pagina, klik hier.
Opgave voor de lesmodules kan tot 25 september.

 

 

Per module zal strikt de hand worden gehouden aan maximaal 20 inschrijvingen. Dus

MELDT U ZICH ZO SNEL MOGELIJK AAN

 

Kosten en annulering
Het inschrijfgeld is: € 30,00 per deelnemer voor een module van 3 lessen van 2,5 à 3 uur. Bij minder dan 12 inschrijvingen kan een module op een locatie worden geannuleerd. De betreffende cursisten kunnen dan kiezen voor een andere locatie of zij krijgen hun inschrijfgeld terug. Voor niet NBB leden zijn de kosten €40,00 per module.
 
Inschrijving

U kunt zich als volgt inschrijven voor een module:

Stuur een e-mail aan onderwijs@bridgedistrictleiden.nl met vermelding van:

 • Uw naam,
 • Uw telefoonnummer,
 • Uw NBB-nummer,
 • Het modulenummer van de lesmodule waarvoor u zich opgeeft. Het modulenummer kunt u vinden op het programma overzicht, het betreft het nummer in het witte vakje van de lesmodule van uw keuze (11, 12, 13, … , 53).

 

De inschrijving wordt definitief door voor 25 september € 30,00 (€ 40,00 voor niet NBB leden) over te maken naar

IBAN : NL86 RBRB 0828 9033 52 (Regiobank) t.n.v. NBB District Leiden EO, onder vermelding van:

 • Uw naam,
 • Uw NBB-nummer,
 • Het modulenummer van de lesmodule waarvoor u zich opgeeft.

 

Via e-mail wordt u verder op de hoogte gehouden.

 

Evaluatie

Na afloop zal met de deelnemers het programma weer worden geëvalueerd en zullen de wensen met betrekking tot de onderwerpen voor volgend jaar worden geïnventariseerd.
 
Anja Koning
Opleidingscoördinator District Leiden en omstreken

onderwijs@bridgedistrictleiden.nl