Lustrumdrive district: District Leiden e.o.: 80 jaar jong!
Geplaatst op 4-09-2018

Dit jaar vieren we op zondagmiddag 25 november in het prachtig verbouwde Hotel Sassenheim ons 80-jarig districtsbestaan met een Pattontoernooi en een borrel met speed-up-daten. Tegelijkertijd organiseert de Jeugdcommissie een minibridge parentoernooi.

 

Pattontoernooi voor alle clubs

 

We beginnen met een Pattontoernooi in drie lijnen naar sterkte. Alle 47 clubs hebben inmiddels een uitnodiging gekregen. Wat zou het een mooi cadeau zijn als iedere vereniging van ons district op zijn minst één viertal zou inschrijven! Informeer bij uw bestuur of er al een team op de been is gebracht. Meld uw interesse hiervoor bij uw bestuur.

 

Speed-up-daten: speed up & updaten, borrel en prijsuitreiking

 

Het districtsbestuur wil de lustrumviering aangrijpen om bestuurders (en leden) van de verschillende clubs met elkaar in contact te brengen, zodat ze kunnen leren van elkaars ervaringen met vraagstukken waar bijna alle clubs tegenaanlopen. Wat onderscheidt de clubs? Hoe kunnen de clubs profiteren van elkaars kunde en kennis? Hoe kunnen ze elkaar helpen? En vooral: wat kan het district voor de clubs betekenen? Na het toernooi is er daarom een borrel met speed-up-daten. De clubbesturen horen hier na aanmelding meer over. De prijsuitreiking van de Patton is direct na het speeddaten. 

 

Meer informatie kunt u vragen via een mail aan Truus van der Spek (spekgvd@euronet.nl).

 

Minibridgetoernooi

 

Dezelfde middag organiseert de Jeugdcommissie van het district in Hotel Sassenheim een minibridge parentoernooi voor (groot)ouder-(klein)kind. Aansluitend is de prijsuitreiking met voor alle kinderen een prijsje. U hoeft niet per se met een eigen (klein)kind te spelen. De maximale leeftijd voor een kind is 15 jaar. Ook kinderen die nog nooit hebben gebridged, kunnen meedoen. We sturen iedereen een pdf toe met uitleg over minibridge; tevens kunt u desgewenst samen van half 2 tot half 3 een les minibridge volgen. Tijdens het toernooi lopen er bied- en speelcoaches rond die de kinderen kunnen begeleiden. We hopen uiteraard dat er veel paren ¬– en dus kinderen – meedoen. Dat kan echt en móet echt! 

 

Deelname is voor de kinderen en hun (groot)ouders gratis. De prijsuitreiking is direct na dit toernooi.

 

Geef u op door bijgaand inschrijfformulier in te vullen en te mailen naar Leo Huvers (leo.huvers@gmail.com).

 

Wanneer? op zondag 25 november 2018
Waar? Van der Valk Hotel Sassenheim
Warmonderweg 8, 2171 AH Sassenheim
Hoe laat? Bridgen van 13.30 uur- ca. 17.15 uur 
of les van 13.30 uur tot 14.30 uur en daarna bridgen
zaal open vanaf 12.45 uur
Prijsuitreiking: aansluitend (uiteraard kunt u blijven tijdens de borrel)

 

Misschien dat deelname aan dit evenement u enthousiast maakt om kinderen te leren bridgen. Als dat zo is, laat dit dan aan het bestuur weten, dan gaat de jeugdcommissie kijken of zij in uw woonplaats ook met een jeugdkern kan starten. Er zijn inmiddels al jeugdkernen in Bodegraven, Alphen, Leiderdorp, Wassenaar, Noordwijkerhout en binnenkort ook in Nieuwkoop. Vanuit het district is er veel ondersteuning om daar een succes van te maken.

 

Ook hier geldt: elk succes begint met doen. Dus ziet u een mogelijkheid, laat deze kans niet lopen om gezellig met uw eigen of ‘andermens’ (klein)kind een middagje gratis te minibridgen. Als het goed is, heeft u van de secretaris van uw club inmiddels een persoonlijke uitnodiging gekregen om hieraan mee te doen of krijgt u deze binnenkort. Vraag ernaar, schrijf u in en doe mee!