Afronding viertallencompetitie 2019-2020
Geplaatst op 7-05-2020

De TC van het district heeft zich, samen met de toekomstig DKL, gebogen over de afronding van de districtsviertallen competitie. Wij hebben ons laten leiden door het advies van de Weko, maar hebben daar enkele uitzonderingen op toegepast.

  • De eindstand is opgemaakt op basis van de ronden die door alle teams zijn voltooid en byes zijn buiten beschouwing gebleven. De gemiddelde VP-score in bepalend voor de rangschikking.
  • Kampioen / promotie - de teams die eerste staan in hun poule, die zijn kampioen en promoveren. Daarnaast is er de mogelijkheid dat, indien de indeling van het volgende seizoen dat toelaat, er nog extra teams promoveren die redelijkerwijs nog kans hadden op promotie. Dit geldt voor Pelikaanhof All Stars 6 in de 1e klasse en B.C. Idefix 1 in de 2e klasse.
  • Degradatie - teams waarvan nog niet zeker was dat ze zouden degraderen laten we ook niet degraderen, die behouden dus de plek in de klasse waarin ze spelen.

 

Dit betekent:

 

Hoofdklasse:

  • Kampioen B.C. Bodegraven-Reeuwijk 2. Zij hebben promotierecht naar de 2e divisie, maar zien daar van af. Daardoor is dit recht doorgeschoven naar de nummer twee in de eindstand, B.C. de Sleutels 2. Zij hebben inmiddels aangegeven dankbaar van dit recht gebruik te maken. 
  • Degradatie: Pelikaanhof All Stars 5. Er zou sowieso een Pelikaanhof All Stars-team degraderen, welk team was niet zeker, er is gekozen voor Pelikaanhof All Stars 5 omdat dit team laatste staat.

 

Eerste klasse:

  • Kampioen en promotie voor B.C. A.D.G. 1 en Pelikaanhof All Stars 7.
  • Degradatie Pelikaanhof All Stars 8.
  • Eventueel, indien er ruimte is, nog extra promotie voor Pelikaanhof All Stars 6.

 

Tweede klasse:

  • Kampioen en promotie B.C. Voorschoten 1.
  • Eventueel, indien er ruimte is, nog extra promotie voor B.C. Idefix1.

De kampioenen/promovendi van harte gefeliciteerd en succes in de volgende klasse.

 

Wat betreft het volgende seizoen:
Op dit moment is het nog dermate ongewis hoe de maatregelen i.v.m. het coronavirus zich de komende maanden zullen ontwikkelen dat we daar nu nog niet op vooruit willen lopen. Dat geldt ook voor de organisatie van de competities van komend seizoen. Zolang we geen idee hebben of we begin komend seizoen kunnen spelen, op welke manier, hoe het zit met beschikbaarheid van speellocaties e.d. heeft het weinig zin de voorbereiding te starten. Dit kan nog wel invloed hebben op de opzet en indeling van de verschillende klassen.