Mooie prestaties Leidse jeugd op Nederlands Kampioenschap Jeugdparen
Geplaatst op 2-04-2019

Afgelopen zondag waren de Nederlandse Kampioenschappen voor de jeugd en ook dit jaar was er weer jeugd uit ons district present. In het Nationaal Denksportcentrum in Utrecht werd er gestreden op de medailles in vier categorieën: het NK Scholen (minibridge), het NK Pupillen (t/m 15 jaar), het NK Aspiranten (t/m 20 jaar) en het NK Junioren (t/m 25 jaar). 

Bij het NK Scholen deden Mirre Berreboom en Kevin Tammer mee namens de PAX school uit Bodegraven. Zij speelden samen met een paar van een school uit Venray. Met zijn vieren wisten ze de tweede plaats te behalen; Mirre en Kevin scoorden daarbij ruim 63%. 
In de pupillencategorie deden twee paren mee uit ons district: Mark Leijnse (Alphen a/d Rijn) - Marieke van der Valk (Bodegraven) eindigden als zesde en Stan van der Kaaden - Ilija Radovanovic (allebei uit Bodegraven) eindigden als negende van de twaalf paren. Aangezien Mark, Stan en Ilija voor het eerst meededen aan het NK Pupillen een knappe prestatie!

Ten slotte het NK Junioren. Daar werd het goud gewonnen door Thibo Sprinkhuizen (Leiderdorp) samen met zijn partner Guy Mendes de Leon met een overtuigend gemiddelde van 63,4%. Ook het zilver werd gewonnen door 'Leidse' junioren: Sean Adams (Katwijk) en Sibrand van Oosten (Leiden) eindigden op gepaste afstand als tweede met 59,3%. Daarnaast werd Wisse Huvers (Leiden) met zijn partner Felix Leufkens vijfde met een score van net onder de 50%.

De Leidse jeugd heeft zich dus laten gelden. Een mooie opsteker voor de vrijwilligers die gedurende het jaar bezig zijn om kinderen kennis te laten maken met bridge. De commissie Jeugdbridge van het district is daarom trots op alle deelnemers en wil bij deze ook alle medaillewinnaars feliciteren met hun mooie prestatie! Foto's van de medaillewinnaars bij het NK Scholen zijn hier te vinden en van de winnaars bij de andere categorieën hier.