Herhaling Cursus BVC-Organiseren en BVC-Arbitreren
Geplaatst op donderdag 6 september 2018

Eerder dit jaar heeft de NBB, om beter aan te sluiten bij de praktijk, de oude cursus CLA (Clubleider A) dit jaar vervangen door een nieuwe cursus; Basisvaardheiden Clubleider (BVC), bestaande uit twee modules:

 

  •     BVC Organiseren
  •     BVC Arbitreren

 

De modules BVC zijn bedoeld voor iedereen met belangstelling voor het organiseren en leiden van clubwedstrijden, na ze gevolgd te hebben weet je hoe een clubavond op te zetten en te leiden. De beide modules samen zijn ook de opstap naar de meer gevorderde opleidingen tot Clubleider B (CLB) en Wedstrijdleider (WL). De modules kunnen desgewenst ook apart
worden gevolgd. Er is geen afsluitend examen, maar wel een zelftest om te zien of men de stof goed begrepen heeft.

 

De module ORGANISEREN richt zich op het organiseren van een speelmoment. Na deze module kan je zelfstandig een clubavond opzetten en tot een goed einde brangen.

 

De module ARBITREREN richt zich op de meest voorkomende arbitrages op een clubavond. Na deze module kan je die zelfstandig oplossen.

 

Meer over de inhoud van beide modules is te vinden op de site van de BridgeBond.

 

Het district Midden en Oost Gelderland heeft dit voorjaar een tweetal cursussen georganiseerd, een per module, waar het materiaal werd behandeld en je werd voorbereid op de zelftest.  Deze cursus was zwaar overtekend, reden om hem nog een keer te herhalen.

 

De data hiervoor zijn:

 

  •     BVC Organiseren: Dinsdagmiddag 18, 25 september en 2 oktober
  •     BVC Arbiteren: Dinsdagmiddag 9, 23 en 30 oktober

 

Aanvang van alle middagen is 13:30 uur. Locatie is de Denktank, Sperwerstraat 59, Arnhem. De lessen duren tot ongeveer 16:30u. Voor personen die op dinsdagmiddag verhinderd zijn, is het ook mogelijk om de cursus in Nijmegen te volgen:

 

  •   BVC Arbitreren: Zaterdagmorgen 15, 29 september en 6 oktober
  •   BVC Organiseren: Zaterdagmorgen 27 oktober, 3 en 17 november

 

Locatie is het Bridgehuis, Dobbelmannweg 148, 6531 KZ Nijmegen.

 

Alle data zijn zodanig gekozen dat men later dit jaar desgewenst deel kan nemen aan de cursus CLB.

 

Opgave kan vanaf heden door het sturen van een email aan de DKL: Henk Uijterwaal, dkl_mog@uijterwaal.nl, 06-55861746, ovv uw naam, telefoonnummer, NBB lidmaatschapsnummer en de modules waar men aan deel
wil nemen. Het inschrijfgeld dient op de eerste dag te worden voldaan. Er kunnen minimaal 12 en maximaal 24 personen per module deelnemen.

 

Belangrijk: naast het volgen van de cursus moet men rekening houden met enig huiswerk (1-2 uur per week) in de weken van de lessen, en enige tijd voor het voorbereiden van de afsluitende zelftest. Kosten voor deelname bedragen 30 euro per module, dus 60 euro voor beide modules samen. Daarnaast moet men in bezit zijn van het spelregelboekje editie 2017, dit boekje is te bestellen bij de bridge en boekenshop van de BridgeBond. Bij het cursusgeld is toegang tot de elektronische leeromgeving en de afsluitende zelftest inbegrepen.