Corona en bridgewedstrijden in het district
Geplaatst op maandag 25 mei 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 19 mei krijgen we veel vragen van clubs en denksportcentra of zij vanaf 1 juni weer mogen bridgen met maximimaal 30 mensen. Het antwoord hierop is helaas  ‘nee’. Wij mogen nog niet fysiek met elkaar in clubverband bridgen.  Bridge is een internationaal erkende sport, daarom zijn we ook lid van het NOC*NSF. Het kabinet heeft binnensporten tot 1 september a.s. verboden. Dit geldt ook voor trainingen, zoals bridgelessen.

 

Ook clubs die spelen op een locatie die formeel wel open mag op 1 juni moeten wij helaas teleurstellen. De horecagelegenheden mogen binnensporten niet faciliteren.

 

Het NBB-Rekenprogramma en het daarbij toekennen van Meesterpunten faciliteert wedstrijden, daarom is ook het gebruik hiervan niet toegestaan, uitgezonderd zijn de online wedstrijden.

 

Wij snappen dat voor veel clubs en hun leden het niet logisch lijkt, maar vanuit de BridgeBond kunnen wij helaas alleen maar vragen om begrip en geduld.

 

Het NOC*NSF is nog in overleg met de overheid of de binnensporten toch niet eerder mogen starten. Zodra we horen dat het beleid inzake het starten van binnensport wijzigt, zullen wij jullie daar direct over informeren.