Bennekomse BC wint A3deWaard Trofee
Geplaatst op maandag 27 mei 2019

Op zondag 26 mei werd voor de 39e keer het bridgeseizoen in het district Midden en Oost Gelderland afgesloten met de wedstrijd om de A3deWaard Trofee. 8 verenigingen waren vertegenwoordigd met een team van 3 paren. De sterkste paren vormden de A groep, de middelste de B en de onderste de C groep. Binnen de groep speelde ieder paar een keer tegen een paar van alle andere clubs. Na afloop werd er een stand per groep gemaakt, de winnende club scoorde 1 punt, de nummer 2 punten enzovoorts. Winnaar van het totaalklassement is de club die de minste punten scoorde.

 

Dat leek lange tijd de Doetinchemse BC de Honneur te worden, met eerste plaatsen in zowel de A als de C groep. Helaas deed het B paar het wat minder met een zesde plaats in de groep.  Samen 8 punten. De Bennekomse BC was constanter: 2e, 3e en gedeeld tweede in de groep, 2+3+2.5 is 7.5 punt, en daarmee wonnen zij deze wedstrijd.  De volledige uitslag:

 

  1. Bennekomse BC (7.5 punten)
  2. BC de Honneur (8)
  3. ABC Wageningen (11)
  4. BC interbridge (14)
  5. BC De Ijsselstreek (15)
  6. Bridge-4-Ever (16)
  7. BC Dieren (16.5)
  8. Bridgeclub Arnhem Noord (20)

 

 

Op de foto het team. Vooraan zittend captain Thom Heijman, achter vlnr Ton Hendriks, Frank Verlinden, Bartje Neijzen, Bart Paardenkooper en Steven de Smale.  Van harte proficiat allemaal.

 

De uitslagen per paar zijn hier te vinden.

 

Was jouw club er dit jaar niet bij? Op 7 juni 2020 wordt de 40e aflevering van dit toernooi gespeeld.