Cursus Spelpeilverbetering Najaar 2018

Inschrijving bij 

n.roderkerk@kpnmail.nl

 

Ook dit najaar organiseert het district weer een cursus Spelpeilverbetering onderverdeeld in 2 blokken. De toelichting op de te behandelen onderwerpen kunt u hieronder lezen. Erg aan te raden om u in te schrijven, u zult ervaren dat het een zeer goede aanvulling is op uw bridge kennis, en dat uw resultaten beter zullen worden.

Blok 1

De Multi Twee Ruiten-opening en de Muiderbergse Twee genieten een grote populariteit. Dit zijn echter ingewikkelde en fout-gevoelige bied-afspraken. De Zwakke Twee is hierbij wat uit zicht geraakt, maar vormt een zeer hanteerbaar en minder fout-gevoelige bied-afspraak. In drie lessen wordt de Zwakke Twee belicht, alsmede de verdediging tegen Zwakke Openingen en wordt er hiermee geoefend.

 

Blok 2            

5 kaart hoog een zegen ?!

De meeste bridgers hebben bridgen geleerd volgens het systeem 4 kaart hoog.Maar de laatste 15 jaar is 5 kaart hoog in de “mode” gekomen en vele spelers bieden nu volgens dit systeem.

De overstap naar 5 kaart hoog wordt vaak gedaan zonder zich de gevolgen voor de rest van het biedsysteem te realiseren. Hierdoor kan de twijfel over de kaartverdeling van de partner toenemen, vooral na een 1 ♣ opening.In 3 lessen wordt geleerd wat er verandert door dit nieuwe systeem en wordt uw zekerheid bij het bieden vergroot.

Aan de orde komen :

De 1 ♣, 1 , 1 en 1 ♠ opening, De herbieding, Het 2e bijbod, De klaverlengte, De Law ( de Wet ).

Na elke les is er een uitgebreide lesbrief met extra oefenstof.

 

 

Vriendelijke groet,

 

Niek Roderkerk.