WINNAARS GEMENGDE PAREN

GEFELICITEERD!

 

Afbeelding

 

Uitnodiging inschrijving cursus Spelpeilverbetering
voorjaar 2020 (herinnering)

 

Haarlem 03-02-2020

Beste bridgers van het district Kennemerland,

Als u nog niet heeft ingeschreven, krijgt u nu een laatste kans om op één van de blokken in te schrijven. 
 

Het district Kennemerland vindt het belangrijk dat clubleden die hun speel- en biedtechnieken verder willen ontwikkelen, daartoe in de gelegenheid worden gesteld. De diversiteit van speelniveaus maakt het voor kleine en middelgrote clubs moeilijk om op dat gebied “voor elk wat wils” te bieden. District Kennemerland wil hen daarbij helpen door in districtsverband lesblokken te organiseren.

Programma voorjaar 2020
Het programma bestaat uit twee blokken van 3 lessen.
Zie ook de flyer op de website van het district.

 

Blok 1 - Beter tegenspelen

Bridge is een spel met veel facetten. Een daarvan is het tegenspelen. Tegenspelen wordt vaak het moeilijkste onderdeel van Bridge genoemd, omdat je de kaart van partner niet (goed) kent. In dit blok gaan we in op drie hulpmiddelen die je bij het tegenspelen houvast geven: uitkomen, signaleren en tellen. Als je deze hulpmiddelen goed hanteert, wordt jouw tegenspel een stuk eenvoudiger.

07-03-2020 Uitkomen
21-03-2020 Signaleren
04-04-2020 Tellen en nog eens tellen

Docent: Wim Ostendorf

Bij dit blok wordt gebruik gemaakt van het "bridgeboek voor iedereen" deel 3 van Martin en Henk Slagmolen. U kunt dit boek bij ons aanschaffen voor € 8,-- (normale prijs € 16,--).

 

Blok 2 - Kaartbehandeling en Competitief bieden

Als de tegenpartij de bieding opent hebben wij biedwapens nodig om in de biedstrijd mee te doen. Deze “wapens” moet praktisch  zijn en niet leiden tot onverantwoorde contracten. Mogen wij  zelf een contract spelen, dan is het van belang of we moeten snijden of “slaan” bij bepaalde kaartcombinaties of welke kaart we in de dummy leggen als de tegenstander met een kleur start. In dit blok gaan we hiermee aan de slag, zodat u meer slagen gaat maken

29-02-2020 Speelfiguren en kaartcombinaties
14-03-2020 Het volgbod
28-03-2020 Het informatiedoublet "normaal" en sterk

Docent: Driek Bronsgeest

 

De lessen worden gegeven op zaterdagmorgen van 10.00 – 12.30 uur in het Kennemer Sportcenter, IJsbaanlaan 4A  2024 AV Haarlem.
Na de les van blok 2 wordt een samenvatting uitgereikt.

Kosten en annulering
Het inschrijfgeld is € 45,00 per deelnemer voor een blok van 3 lessen van 2,5 uur inclusief koffie of thee in de pauze.
Leden van de NBB krijgen korting en betalen € 35,00.

Inschrijving is alleen mogelijk per blok. U kunt ook voor beide blokken inschrijven. Bij minder dan 8 inschrijvingen kan een blok worden geannuleerd. De betreffende cursisten krijgen dan hun inschrijfgeld terug.

Inschrijving
U kunt zich inschrijven voor 14 februari 2020 per e-mail bij Ron Jedema, ron@jedema.nl  met vermelding van naam, bondsnummer en bloknummer. Plaatsing gaat op volgorde van aanmelding.
Maximaal 32 deelnemers per groep per blok!
Mochten er meer dan 32 deelnemers per groep zijn, dan wordt de groep gesplitst en zullen Henk Slagmolen, Ron Jedema en Wim Ostendorf ook een blok geven naast Wim en Driek.

Het inschrijfgeld maakt u over op bankrekening  NL40 INGB 0000 6060 35  t.n.v. Bridgedistrict Kennemerland onder vermelding van het bloknummer waarvoor u zich opgeeft, uw naam en bondsnummer. Graag duidelijk en volledig vermelden. Als u het boek van blok 1 wilt ontvangen, maakt u € 8,-- per boek extra over.
De inschrijving is definitief wanneer het inschrijfgeld door de penningmeester is ontvangen. Nadat u het inschrijfgeld heeft overgemaakt ontvangt u een bevestiging per mail.

Vriendelijke groet,

Ron Jedema
Onderwijscoördinator a.i. District Kennemerland