Anti Coronacompetitie

 

Een bijzonder goedemiddag, zeer geachte bestuurders en docenten

 

Een nieuw initiatief wat tevens kan zorgen voor een bindmiddel met de club of de les in deze contactloze tijden.

 

De bedoeling is dat met ingang van morgen (maandag) Rob Stravers elke tweede dag (dus 7 maal in twee weken) een bridgeprobleem de wereld instuurt. De ontvanger kan het probleem “simpel” oplossen door het juiste antwoord te kiezen uit een aantal mogelijkheden.

 

Wij wijzen u op deze mogelijkheid om daar als club op in te spelen en voor uw leden een competitie op te zetten.

 

Ook voor het antwoord op een competitievraagstuk wordt een hint gegeven, zodat ook de minder ervaren bridgers daarmee meer kans krijgt zelf de juiste aanpak te vinden.

 

Eén ding is duidelijk: uit de vele enthousiaste reacties blijkt dat dit idee in een duidelijke behoefte voorziet. En dat veel actieve club/TC-leden het heerlijk vinden om via het bijhouden van een competitie toch aan de bak te kunnen.

 

Niet alleen clubs houden graag een competitie bij. Ook verschillende docenten zien de Anti Coronacompetitie als een uitstekend alternatief voor hun wreed afgebroken cursus.

 

Omdat ook veel docenten deze competitie gebruiken, geef ik die selecte groep alle ruimte om mij te mailen welk onderwerp ze graag zien in een competitievraagstuk.

 

Er zijn voor verschillende giganten nog wel een paar zaken onduidelijk. Daarom zet ik alles nog even op een rij, voordat morgenochtend het eerste vraagstuk de wereld ingaat.

 

  1. Op maandag 30 maart mail ik het eerste vraagstuk van de Anti Coronacompetitie naar iedereen die zich daarvoor heeft opgegeven!

 

  1. Clubs en docenten kunnen zelf een competitiestand opzetten en bijhouden. In dat geval gooit de man/vrouw die dat verzorgt een mail naar de leden/cursisten, met de uitnodiging aan deze competitie mee te doen. Dat kan in eigen beheer. Je zendt mijn vraagstukken dan door naar de clubleden die daaraan willen meedoen.

Uiteraard moet elke competitieleider de antwoorden binnen hebben, voordat ik de volgende vraag, met het antwoord op de vorige, verzend.

 

 

 

Houd er rekening mee dat er clubleden/cursisten kunnen zijn die op de verzendlijst staan van de Bridge Training. Zij zullen aanstaande woensdag het antwoord op het eerste vraagstuk rechtstreeks van mij ontvangen!

 

De verschillende competitieleiders hoeven alleen punten toe te kennen. De (tussen)stand mailen ze naar de deelnemers. Ik kan mij voorstellen dat docenten graag een extra toelichting/uitleg meegeven, of refereren aan een bepaalde les, als een groot deel van de deelnemers laag scoort.

 

Opgelet! De meeste providers staan maximaal honderd adressen toe per bericht. Maak meer verzendlijsten als je méér dan honderd deelnemers hebt.

 

Clubs met verschillende lijnen kunnen per lijn een stand bijhouden. Vooral leuk voor de minder ervaren spelers. En/of een gemiddelde score van de dames en heren…

 

  1. Wie geen deel uitmaakt van een club of cursus (die zelf een stand bijhoudt), maar toch graag deelneemt in competitievorm, kan zijn antwoorden mailen naar: ron@jedema.nl