Aan huis gekluisterd door Corona? Tips om online te bridgen!
Geplaatst op woensdag 18 maart 2020 - 20:59

Interessante Youtube kanalen

 

Bid72 – bieden met vaste partner(s)
Een app (voor Apple en Android) ontwikkeld door o.a. Jan van Cleef om te bieden met je vaste partner(s). Je moet dus beiden een account hebben bij Bid72. Je krijgt handjes en die ga je met elkaar bieden. Tegenpartij biedt ook mee. Je hoeft geen systeem in BID72 te zetten. Je biedt gewoon wat jij denkt dat op die hand het juiste bod is met die partner. Kosten: ca. € 25,-- per jaar (onbeperkt aantal handen). Meer informatie op https://bid72.com/.

 

Fun Bridge
Tegen en met een computer tegen de score van anderen.
https://www.funbridge.com/nl/

 

Berry’s Internet Club (BIC) – bieden en spelen
De plek om in je eigen tempo bridge in wedstrijdvorm te spelen. Er zijn verschillende niveau’s:

 1. Toekomstclub: voor de beginnende bridger met maximaal twee jaar ervaring. Twee dagtoernooien (voor eerstejaars en tweedejaars) van 8 spellen, geselecteerd en becommentarieerd door Berry (gebaseerd op de moderne lesmethode Bridge in een flits). Regelmatig extra toernooien. Ondersteuning via BIC-docenten mogelijk. Zeer leerzaam voor beginnende bridgers.
 2. Recreatieclub: voor de recreatief ingestelde bridger. Dagtoernooi van 12 spellen en een weekcompetitie (met promotie en degradatie) van 12 spellen per dag. Regelmatig extra toernooien. Systeemkeuze beperkt tot de lesmethodes van Berry4 of Berry5 plus facultatieve conventies. Mogelijkheid om door te groeien naar de standaard systeemkaart 'Berry5 voor Clubspelers'.
 3. Wedstrijdclub: Dagtoernooi van 16 spellen en een weekcompetitie van 80 spellen. Regelmatig extra toernooien. Vrije systeemkeuze. Elo-rating meet spelniveau en progressie. Maandelijkse race voor clubkampioenschap. Er zijn verschillende niveaus.

 

Alle informatie is te vinden op de website. Kosten: ca. € 40,-- per jaar.

http://www.berrywestra.nl/bic.html

 

Goans Panel

Voor alle in de biedtheorie geinteresseerde bridgers! Een team (o.a. Wubbo de Boer en Agnes Snellers) publiceert wekelijks een biedprobleem. Je kunt reageren op analyses van andere gebruikers, zo ontstaan discussies over afspraken en conventies. De moderator van het probleem sluit het probleem na een week in een post mortem.

https://www.goanoei.nl/panel/

 

Pete Hollands – bieden en spelen (solitair)
https://bridgevid.com/

 

Pete Hollands is een talentvolle jonge Australische speler met een website met veel bridge video’s. Bridge is zijn beroep. Hij speelt onder andere het Weekly Free Instant Tournament van Bridgebase Online (BBO) en maakt dan een video waarin hij vertelt wat zijn gedachtegang is bij elk bod en elke kaart die hij speelt. Let op: Zuid (jij) heeft altijd het meeste punten van alle spelers aan tafel (best hand tournament hoor je Pete vaak zeggen).

Je kan meteen naar zijn video’s gaan of eerst zelf het toernooi van die week op BBO spelen om jouw resultaten met die van Pete te vergelijken. Elke vrijdag komt er een nieuw toernooi van 8 spellen op BBO en elke dinsdag zet Pete zijn filmpje online over die spellen.

*) Is wellicht niet nodig, meteen naar solitair

 

Bridge Base Online (BBO) – spelen en bieden met of zonder partner
https://www.bridgebase.com/v3/

 

Alle mogelijkheden op een rij:

 1. Just Play Bridge: spelletjes spelen, geen competitie, robot tegenstanders.
 2. Bridge 4: Je speelt 4 spelletjes tegen de computer. Rechts staat een ranglijst met mensen die dit ook gedaan hebben met een top 10.
 3. Just Declare: Oefen je afspel. Geen zorgen over ingewikkelde biedverlopen. Je krijgt een contract en dat moet je afspelen.
 4. Bridge Master: zeer goede oefeningen voor je arfspel. Je vindt hier diverse niveaus om je speeltechniek te verbeteren. Er is meestal maar een juiste manier om het spel af te spelen. Daarna kan je zien wat het verhaal achter het spel is. De niveaus lopen op in moeilijkheid. Begin niet te hoog! Zeer aanbevelenswaardig!
 5. Matchpoints: Paren bridge. Je speelt tegen de computer, maar anderen doen dat ook. Per gespeeld spel krijg je een percentage dat ook nog verandert door de score van anderen. Je kunt ieder moment stoppen.
 6. IMPs: Hetzelfde als Matchpoints, maar dan met Butler telling.
 7. Video Bridge: spelen om geld.
 8. Enjoy the full experience: om hier verder te kunnen moet je een account aanmaken. Dat kost niks en ook het spelen is gratis (tenzij ergens expliciet staat dat er betaald moet worden). Je kunt zelf een tafel beginnen waarbij je aangeeft of mensen mogen kijken en of men toestemming moet krijgen (van jou) om mee te spelen. Dat is natuurlijk vooral handig als je met vrinden wilt spelen. Bij je eigen account (tabblad chts) kun je ook een systeemkaart kiezen of maken als je wilt.

 

Er zijn ook clubs die via BBO hun clubdrives organiseren. Dus ook dat is mogelijk via deze software.

 

Stepbridge – bieden en spelen met partner
Online spelen (vrije handjes of dagelijkse toernooien) met vreemden of iemand die je kent. Stepbridge is de grootste online bridgeclub in Nederland.

 

Step heeft het mogelijk gemaakt om clubavonden via hun platform te organiseren. Er zijn al verschillende clubs die daar met succes gebruik van maken. Dus ga eens kijken hoe het daar is dan ben je er klaar voor als jouw club ook haar clubavond/middag naar Step verplaatst!  https://www.stepbridge.nl/

 

Clubs die belangstelling hebben om een clubmoment op Step te organiseren kunnen een mail sturen naar klantenservice@stepbridge.nl.

 

Kosten: afhankelijk of je al ergens lid bent. Naast het standaard gratis proeflidmaatschap van twee weken is er nu een speciale aanbieding t/m eind april i.v.m. Corona: gratis deelname aan toernooien.