Corona virus
Geplaatst op dinsdag 10 maart 2020 - 17:38

12 maart 2020 17.00 uur

Naar aanleiding van de persconferentie van de overheid over de extra maatregelen met betrekking tot het coronavirus adviseert de BridgeBond zijn clubs om hun speelmomenten, wedstrijden en drives te annuleren tot en met 31 maart. De BridgeBond stelt al zijn wedstrijden, evenementen en bijeenkomsten uit. Dit advies baseert de Bond op de maatregelen en adviezen van de overheid. Op dit moment gaat er een informatiebericht naar alle leden en clubs. Let op: evenementen van meer dan 100 personen mogen van overheidswege geen doorgang meer vinden. Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 31 maart.

 

De Toekomstdrive, gepland op 22 maart, is derhalve door het district afgelast. Of en wanneer deze in 2020 nog gespeeld zal worden is nu nog niet bekend. Wij zullen alle spelers en begeleiders informeren zodra wij meer weten. Het reeds overgemaakte inschrijfgeld is teruggeboekt.

 

11 maart 2020

De BridgeBond (NBB) krijgt op het moment veel vragen over het beleid van de NBB met betrekking tot het Coronavirus. In algemene zin houdt de NBB de richtlijn van het RIVM en de Rijksoverheid aan, maar zij heeft gemerkt dat er behoefte is aan wat extra informatie.

 

Wel of niet gaan bridgen op de club of deelnemen aan een bridge-evenement?
Voor de provincie Noord-Brabant is het volgende advies afgegeven: de veiligheidsregio Brabant roept op tot sociale onthouding voor de komende 7 dagen. De NBB adviseert daarom de speelmomenten in deze provincie de komende 7 dagen te annuleren. 

Voor de overige regio's heeft het RIVM geen speciale maatregelen afgekondigd, behoudens de algemene adviezen:

 

  • Blijf thuis, ook bij milde klachten (hoesten, niezen en/of koorts) en wijs je mede clubleden op het belang daarvan.
  • Schud geen handen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Raak zo min mogelijk je gezicht aan.
  • Was je handen regelmatig en grondig met water en zeep.
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gebruik ze eenmalig.

 

Wil je op de hoogte blijven van de actuele situatie rondom het Coronavirus of heb je vragen over het virus? Bezoek dan de pagina meest gestelde vragen op de website van het RIVM.

 

Informatie voor clubs

Zijn er zorgen over de specifieke gemeente waar jullie spelen?

Uiteraard blijft een besluit om een speelmoment wel of niet door te laten gaan, geheel aan jullie als bestuur. Neem bij twijfel contact op met de GGD in jullie regio. Zij hebben de meest recente informatie en kunnen gericht adviseren.

 

Betracht coulance bij de interne competitie

Blijft een speler uit veiligheidsoverweging thuis, ga dan coulant om met de reglementen. In het kader van deze bijzondere omstandigheden is het verstandig de reguliere regels met betrekking tot afwezigheid aan te passen.

 

Actuele informatie
De NBB houdt de actuele berichtgeving nauwkeurig in de gaten, mocht er iets wijzigen in het beleid van het RIVM, dan zal zij dit melden op de website. Ook heeft de NBB een informatiebericht gestuurd naar clubs en districten, met gericht advies rondom de wedstrijdleiding.