Kampioenen en promovendi Openparencompetitie bekend
Geplaatst op woensdag 6 november 2019 - 11:50 door Norbert Gremmen

Woensdagavond 30 oktober vond in Café Theseus in Tilburg de vijfde en tevens laatste zitting van de districtsparencompetitie plaats.

Dit jaar waren er 38 deelnemende paren verspreid over een Hoofdklasse en Eerste Klasse van allebei 13 paren en een Tweede Klasse van 12 paren.

We kunnen terugkijken op een goed verlopen competitie waarin de protestcommissie slechts 1x in actie hoefde te komen.

 

In de Hoofdklasse werden Jaap van den Ende en Frans van Weegberg de overtuigende winnaars met een extreem hoog gemiddelde van bijna 62%.

Zij zijn onze nieuwe districtskampioenen en promoveren naar de Tweede Divisie.

 

Net als een seizoen eerder eindigden Luc Janssen en Martin van Wieringen op de 2e plaats.

De bronzen positie was voor het driemanschap Rob BierensJos PouwelsGert van Staalduinen.

Drie van de dertien paren wisten het degradatiespook niet te ontlopen en zullen het volgend jaar een niveautje lager moeten proberen.

 

In de Eerste Klasse was het na 4 van de 5 zittingen bijzonder spannend. Maar liefst zes koppels waren nog in de race voor 3 promotieplaatsen.

Op de slotavond wisten Clemens en Mary Snoeck hun leidende positie te consolideren.

 

Zij worden richting Hoofdklasse vergezeld door Chris Bastin en Berry van der Donk die op geringe achterstand op een 2e plaats eindigden met het mooie gemiddelde van ruim 56%.

De strijd om de derde en laatste promotieplaats kende een zinderende ontknoping. Frans van den Heuvel en Wim de Vreeze eindigden aan de goede kant van de score met een gemiddelde score van 54,66% en een voorsprong van 0,11% op de nummer 4 Piet Hein Hillen en Nicolle Visser. Dit koppel stond vrijwel de gehele competitie op een promotieplaats maar een slechte laatste tafel tegen de kampioenen deed hen dan toch de das om.

Ook in deze klasse waren er 3 degradanten.

 

In de Tweede Klasse waren er 3 promotieplaatsen te vergeven. Al na een paar zittingen stelden 3 paren nadrukkelijk hun kandidatuur voor de promotie naar de Eerste Klasse. Uiteindelijk konden de overige 9 paren zich niet mengen in de promotiestrijd en ging het alleen nog maar om de vraag wie van de drie paren de eerste plaats zou gaan opeisen.

De kampioenen werden Charlotte Gulinck en Corine Hofland met het fraaie gemiddelde van ruim 58%.

Op een half procent achterstand eindigden Cis Panis en Greetje Stienstra op een tweede plaats en de laatste promotieplaats ging naar Rien van Boxtel en Herman Tijhuis.

 

Alle deelnemers dank voor de prettige en sportieve sfeer waarin werd gespeeld.

Aan de promovendi  een welgemeend proficiat en de degradanten wensen wij alvast volgend jaar veel succes  toe in hun poging om het verloren gegane terrein te heroveren.

 

Norbert Gremmen

DKL Midden Brabant