Nieuwjaarsreceptie en -drive 2020

 Ook dit jaar heeft het district West-Brabant op de eerste zondig van het nieuwe jaar haar traditionele Nieuwjaarsreceptie met aansluitend de Nieuwjaarsdrive gehouden. Ook dit jaar werd dit gehouden in Fidei et Arti in Oudenbosch. De belangstelling was net als vorig jaar groot. Van de uitgenodigden waren 96 paren voor de drive ingeschreven. 35 verenigingen gaven acte de présence.

 

Bij binnenkomst konden de deelnemers zien in welke lijn zij waren ingedeeld. Daarna konden zij hun loopbriefje voor de drive ophalen.

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hierna was er gelegenheid nieuwjaarswensen uit te wisselen tijdens de gezellige en geanimeerde receptie. Ook was het weer een weerzien van oude bekenden, zoals dat jaarlijks bij deze bijeenkomst plaatsvindt.

       
 
   
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bram Steenks, de voorzitter van het bridgedistrict, hield aansluitend een korte Nieuwjaarspeech. Hierin heette hij alle aanwezigen welkom Hij vroeg aandacht aan de verenigingsbesturen en docenten om nieuwe bridgers te werven en op te leiden voor het mooie spel. Ook is het duidelijk dat er veranderingen in onze bridgewereld optreden. Daarbij gaf hij aan de leden te koesteren. In veel verenigingen is in Nederland de opkomstplicht vervangen door een afmeldplicht. Als het ledenaantal onder de 50 zakt is het zaak voor de vereniging alert te zijn. Ledenwerving of fusie is dan een punt van aandacht. Zoals gebruikelijk sloot Bram af met een limerick.

 

       
 
   
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aansluitend gaf Carel Frerichs, de wedstrijdleider, het startschot voor de drive. Er werd topintegraal gespeeld in 8 lijnen. Carel vroeg met klem hoffelijk met elkaar om te gaan.

 

Tussen de verschillende ronden werden de deelnemers verwent met een hapje.

 

Na de drive werd ieder door Bram Steenks bedankt voor de deelname. Ook het personeel van Fidei et Arte werd bedankt, alsmede de wedstrijdleiding.

Hierna werden door Carel Frerichs de winnaars bekend gemaakt. De winnaars van elk van de 8 lijnen werden gehuldigd en ontvingen een fles wijn.