Nieuwjaarsdrive 2019
Geplaatst op dinsdag 8 januari 2019 - 10:54

 

Op zondag 6 januari 2019 heeft het bridgedistrict West-Brabant haar jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie en – drive gehouden. Jaarlijks worden hiervoor de besturen van de aangesloten verenigingen uitgenodigd. Dit jaar heeft het districtsbestuur besloten ook bridgedocenten uit te nodigen. Zij zijn het die samen met verenigingen nieuwe bridgers werven en opleiden.

Tijdens de gezellige en geanimeerde receptie werden nieuwjaarswensen uitgewisseld. Ook was het weer een gelegenheid om oude bekenden te ontmoeten.

Bij binnenkomst konden de deelnemers zien in welke lijn zij waren ingedeeld. Daarna konden ze gericht hun loopbriefje ophalen.

Na de receptie hield onze voorzitter Bram Steenks een korte Nieuwjaarsspeech. Hierin verwelkomde hij de bridgedocenten, die zoals eerder vermeld voor het eerst waren uitgenodigd. Mogelijk is het voor verenigingen een stimulans om hun bridgecursussen voort te zetten en nieuwe op te zetten. Bram sloot zijn speech af met een bridgelimerick.

 

Hierna gaf Carel Frerichs het startschot voor de drive. Er werd in 7 lijnen topintegraal gespeeld. Ook dit jaar werd Carel geassisteerd door Theo Groenewoudt. Jan Megens liep mee als stagiair in het kader van zijn opleiding voor wedstrijdleider.