Senioren viertallen competitie succesvol voor team Janssen
Geplaatst op donderdag 13 februari 2020 - 11:44

Evenals vorig jaar dreigde de senioren viertallencompetitie niet door de te gaan door gebrek aan inschrijvingen. Er waren slechts 4 teams ingeschreven. Een van de deelnemers, Ruud Kessenich, vond dit toch jammer omdat viertallen nog steeds een mooie, misschien wel de mooiste, vorm van bridge is.

Hij kreeg het voor elkaar een zaaltje te regelen waar precies 5 tafels in pasten en waarvoor geen zaalhuur betaald hoefde te worden. Jeugdland in Ulvenhout vond het geen probleem senioren te ontvangen.

Er werd een competitie in elkaar gedraaid waarbij een dubbele round robin werd gespeeld in 6 zittingen van 12 spellen. Tijdens het spelen heerste er een serene rust in de zaal, want niemand wilde de tegenstander van het nevenpaar ongewild informatie geven. Desalniettemin was de sfeer tijdens deze competitie ontspannen en collegiaal.

Het team Janssen heeft iedere zitting ruim boven het gemiddelde gespeeld. Het was dan ook geen verrassing dat dit team kampioen werd. Zij mogen op 29 november gaan deelnemen aan de NK senioren viertallen.

De teamleden zijn: Luc Janssen, Martin van Wieringen, Susan Voges en Aart van Leeuwen.

Doordat alle teams dezelfde spellen speelden kon er ook een butlerstand worden gepubliceerd. Hierbij werden Luc Janssen en Martin van Wieringen eerste. De tweede plaats was voor Marlene van Alphen en Kees Slegt.