Regeling Districtsviertallen Twente

 Competitieopzet

 

Hoofdklasse

8 teams spelen een halve competitie , dwz elk viertal speelt een keer tegen elk andere viertal.

 

1e klasse A+B

Er zijn 10 deelnemende teams. Deze worden in 2 poules van 5 teams ingedeeld en deze spelen een halve competitie, dwz elk 4 tal speelt een keer tegen elk ander 4 tal. Voor de bye krijgt eenieder tam 12 WP’s

 

Na deze halve competitie komt er een promotie poule van 4 teams ( de nummers 1-2van elke poule)en een doorspeelpoule van 4 teams ( de nummers 3- 4-5 van elke poule)

 

In de promotie poule speelt men alleen tegen de teams uit de ander poule en wordt het resultaat tegen het team uit de eigen poule meegenomen in het eindresultaat

 

In de doorspeelpoule worden 2 wedstrijden gespeeld tegen teams uit de ander poule en wordt er een vervangende uitslag gegeven ( dit heeft te maken met het aantal peeldagen)

 

  • Invalregeling conform reglementen der NBB.

  • De wedstrijden dienen gespeeld te worden op de data en plaatsen die zijn vastgesteld door de dcl.

  • Uiteraard worden de wedstrijden onder het competitie en wedstrijdreglement der NBB gespeeld

  • Bij gelijk eindigen van teams in een poule wordt het plaats cijfer bepaald door

1. Indien twee teams gelijk eindigen.

a. IMP-saldo in de onderlinge wedstrijd.

b. IMP-quotiënt over alle wedstrijden.

c. Loting.

2. Indien meer dan twee teams gelijk eindigen.

a. Indien een van de teams alle onderlinge wedstrijden heeft gewonnen, wordt dat team als hoogste geklasseerd. De overige teams worden geklasseerd op basis van het IMP-saldo van alle betrokken wedstrijden.

b. Indien het vorige punt niet van toepassing is, bepaalt het IMP-saldo van de betrokken wedstrijden de onderlinge rangorde.

 

 

Promotie degradatieregeling:

 

Hoofdklasse :

Het team wat op rangnummer 1 eindigt in hoofdklasse promoveert naar de 2e divisie.

De teams die eindigen op rangnummer 7 en 8 degraderen naar de 1e klasse

Indien uit de 2e divisie 2 twentse teams degraderen, zullen de teams op rangnummer 7-8 eindigen degraderen naar de 1e klasse. He team wat op plaatsnummer 6 eindigt zal een playoff spelen tegen de nummer 2 uit de promotiepoule op een nader vast te stellen datum mochten dit 2 teams van een en dezelfde vereniging zijn vervalt de playoff wedstrijd

 

1e klasse

Uit de promotiepoule zullen in principe de teams die op rangnummer 1 en 2 eindigen, promoveren naar de hoofdklasse, dit m.u.v. van bovenstaande regeling bij degradatie 2 twentse teams uit de 2e divisie dan speelt het team wat op rangnummer 2 eindigt een playoff tegen de nummer 6 uit de hoofdklasse tenzij het 2 teams betreft van dezelfde vereniging .

 

Aanvang der wedstrijden op alle speeldagen 20.00 uur