Cursussen & Trainingen

Bridgecursussen en trainingen binnen het District Twente

 

Bridgestad Hengelo verzorgt cursussen op allerlei niveaus. Na het volgen van de cursus kun je twee jaar lang onder begeleiding spelen bij de startersclub De Nieuwe Lichting (DNL). Informatie kan op de website Stichting Bridgestad Hengelo worden verkregen. 

 

Het district Twente biedt dit jaar de mogelijkheid aan de cursus CLB mee te doen. Voor gedetailleerde informatie klik hier.

 

Peter IJsselmuiden Drienbridge houdt een bridgeblog bij en geeft clinics aan (ver)gevorderde bridgers en begeleidt leergierige paren en spelers.

 

Bridgen leer je bij Riet Kuipers

Cursussen onder leiding van Riet Kuipers. Meer informatie op de site www.leerbridgen.nl

 

Topbridge 2019 Deze info is verouderd, voor 2020 staan plannen op stapel

Een aantal jaren geleden hebben de spelers uit de hoogste echelons van het Twentse bridge acht avonden per seizoen gewerkt aan spelpeilverbetering.  Met uitgezochte spellen werd vooral aandacht besteed aan het afspel. De deelnemers kregen twaalf spellen voorgezet waarmee ze hun kennis konden testen. Na afloop van het spelen was er uitleg en vaak ook discussie.

Het afspel bestaat uit het herkennen van bepaalde patronen en ze op het juiste moment toepassen. Na drie jaar stoeien hebben we een pauze ingelast, maar dit seizoen wordt opnieuw een serie instructieavonden gepland. Het onderwerp is dit keer: Tegenspel. De opzet is ietsje anders dan gewend.  In een van de ronden kom je als paar bij de instructeur en speelt een aantal spellen met de instructeur als leider. Je moet samen met je partner de juiste weg vinden in de verdediging. De andere ronden wordt er geprepareerde spellen gespeeld aan tafel met zijn vieren. Na afloop worden de gespeelde spellen becommentarieerd en krijg je uiteraard alle materiaal in de mail thuis. Opgave per paar is wenselijk, maar niet verplicht. Graag via mail opgeven op onderstaand emailadres, marc.verhoeven@kpnmail.nl

De kosten per deelnemer zijn 10 euro voor de gehele training, en deze dient bij de eerst training dag voldaan te worden.

De locatie is weer het Denksportcentrum in Hengelo en de data zijn:  28 januari en 11 en 25 februari en 11 maart 2019

Zie jullie dan! Peter IJsselmuiden