Topbridge voorjaar 2019
Geplaatst op 12-01-2019

 

Topbridge 2019

Een aantal jaren geleden hebben de spelers uit de hoogste echelons van het Twentse bridge acht avonden per seizoen gewerkt aan spelpeilverbetering.
Met uitgezochte spellen werd vooral aandacht besteed aan het afspel. De deelnemers kregen twaalf spellen voorgezet waarmee ze hun kennis konden testen. Na afloop van het spelen was er uitleg en vaak ook discussie.

Het afspel bestaat uit het herkennen van bepaalde patronen en ze op het juiste moment toepassen. Na drie jaar stoeien hebben we een pauze ingelast, maar dit seizoen wordt opnieuw een serie instructieavonden gepland.

Het onderwerp is dit keer: Tegenspel.

De opzet is ietsje anders dan gewend.
In een van de ronden kom je als paar bij de instructeur en speelt een aantal spellen met de instructeur als leider. Je moet samen met je partner de juiste weg vinden in de verdediging.

De andere ronden wordt er geprepareerde spellen gespeeld aan tafel met zijn vieren. Na afloop worden de gespeelde spellen becommentarieerd en krijg je uiteraard alle materiaal in de mail thuis.

Opgave per paar is wenselijk, maar niet verplicht. Graag via mail opgevenop onderstaand emailadres, marc.verhoeven@kpnmail.nl

De kosten per deelnemer zijn 10 euro voor de gehele training, en deze dient bij de eerst training dag voldaan te worden.

 

De locatie is weer het Denksportcentrum in Hengelo en de data zijn: 11 en 25 februari, 11 en 25 maart 2019. De avonden beginnen om 19.45.

 

Zie jullie dan!
Peter IJsselmuiden