Verslag Toekomstdrive
Geplaatst op 18-05-2017

Toekomstdrive 2017

 

Op zaterdag 13 mei heeft het district Twente van de BridgeBond weer een Toekomstdrive georganiseerd. Helaas ontbrak die drive al een paar jaar op de agenda van het district, maar gelukkig kon het dit jaar wel doorgaan. Omdat het district het belang van de Toekomstdrive onderschrijft met het oog op instroom van nieuwe bridgers bij de verenigingen, is er dit jaar zodanig geïnvesteerd dat er voor de cursisten en begeleiders geen kosten waren verbonden aan de deelname aan deze drive.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer foto's klik hier.

 

Er werd gespeeld in twee lijnen, namelijk 22 paren in de lijn voor eerste jaars cursisten en 14 paren in de categorie tweede jaars. We willen de verenigingen en vooral de docenten erg bedanken voor hun medewerking, want zij hebben de cursisten enthousiast gemaakt voor deze drive en via hen hebben de aankomende bridgers zich ook kunnen inschrijven. We hopen dat dit voorbeeld volgend jaar door nog meer docenten en verenigingen wordt gevolgd en dat deze drive weer een vast onderdeel is van de districtsagenda.

 

Aan het enthousiasme van de deelnemers, de begeleiders en de organisatoren zal het niet liggen, want iedereen was erg positief over deze dag. Na een welkomswoord door Henk Lantink kon om half elf worden begonnen. Dat leverde bij menig cursist nog wel trillende knietjes op, maar er werd toch al snel met overgave gespeeld. Na drie rondes van drie spellen was er een gezamelijke lunch en daarna werden er nog eens 9 spellen gespeeld. Na afloop was het een gezellige uitwisseling van ervaringen, waarbij de gezelligheid en het sociale aspect van deze mooie denksport voorop stonden. Men had zijn best gedaan om zo goed mogelijk te spelen, maar waar winnaars zijn moeten er ook verliezers zijn. Deze dag was er echter voor iedereen prijs. Ook kregen de deelnemers een informatie pakketje met daarin ook het boekje met de spelverdelingen en de uitleg die daarbij hoorde. Zo kon iedereen nog eens nalezen wat er goed en wat er fout gegaan was. In de lijn van de eerste jaars cursisten ging de eertse prijs naar Sjouke de Jong & Janette de Jong-Talman met 64,72%. Bij de gevorderde cursisten was de eerste plaats met 62,78% voor Liza van Abeelen & Jennifer Kolkhuis Tanke. Voor de totale uitslag klikt u hier.

 

Al met al een geslaagde drive, waar iedereen met een goed gevoel aan kan terugdenken.