Nieuwe passage club in Enschede. Speeltijd donderdagavond.
Geplaatst op 2-11-2019

Er was eens ……

Zo beginnen de meeste sprookjes, maar nu is het echt zo. Er was een groep beginnende bridgers die  aan het begin van hun tweede seizoen les wilden hebben, maar ook voldoende tijd wilden hebben om het geleerde in clubverband in de praktijk te brengen, net zoals dat op een echte bridgeclub gebeurt. Met de groep is afgesproken dat er, op 1 juli 2019,  een (informele) vereniging. B.C. de Starters, zou worden opgericht waarbinnen dit zou kunnen geschieden. Het voordeel van een informele club is dat de club zich kan aansluiten bij de  Nederlandse Bridge Bond en zo  kan profiteren van alle voordelen die de Bond biedt, terwijl de (voor een beginnende club kostbare) gang naar de notaris niet nodig is.

Uiteraard heb je  wedstrijdmateriaal nodig (bridgemates, biddingboxen, tafelbladen, boards en speelkaarten en last but not least een laptop). Al die zaken waren reeds aanwezig en wel in voldoende mate  voor 2 lijnen (48 leden).

In overleg met de Bond is gekozen voor de vorm van een passageclub. Zo  zijn mijn 14 leerlingen in een klap lid van de Bond.

De club komt wekelijks op de donderdagavond bijeen. De ene week voor de theorieles in de Openbare Bibliotheek van Enschede. De andere week in het befaamde bridgecafé Gerritsen, Voortsweg 109, 7523CD Enschedé om te spelen. Totdat de snelheid erin zit worden drie spellen per half uur gespeeld. De spellen die gespeeld worden zijn gestoken op basis van de lesstof van de nieuwe cursus van de Bond (Start met Bridge deel 2).

Na de speelavond worden de spelverdelingen,  voorzien van commentaar, per e-mail naar de leden gezonden.

Het lidmaatschap (inclusief de kosten voor de cursus en het theorieboek, Start met Bridge 2) kost  € 70,- per jaar. Tijdens de theorie-avonden is de koffie en/of thee gratis.

Geïnteresseerden die van een andere cursus komen en vinden dat zij geen les meer nodig hebben, maar voordat zij lid worden van een reguliere bridgeclub een tussenstap willen maken, kunnen zich tegen een gereduceerd tarief bij de club aansluiten.

Voor inlichtingen kan men zich wenden tot:

Rob Waaker

Hessenpad 10

7511RE Enschede

053-8507231

E-Mail: info@bcdestarters.nl

:: www.bcdestarters.nl