Update ontwikkelingen
Geplaatst op dinsdag 9 juni 2020 - 11:34 door Conny ten Cate

Wat betreft het opstarten van de denksporten per 1 juli, is de situatie helaas nog niet veranderd.

Er wordt momenteel door het NOC*NSF gewerkt aan een aanpassing van het algemene sportprotocol. Naar verwachting is dit medio juni gereed. 
Op de website van de BridgeBond is al eerder een pagina over de coronamaatregelen aangemaakt met de actuele stand van zaken. Deze is aangevuld met een pagina Protocol.
Deze informatie wordt steeds bijgewerkt als er iets nieuws te melden is.

 

Over het al of niet spelen met schermen van plexiglas is ook nog veel onduidelijk. Momenteel worden schermen getest voor de horeca, en als daar een uitspraak over is zal ook duidelijk zijn of er daadwerkelijk met schermen moet/mag worden gebridged. Ons advies is, wacht met het aanschaffen van schermen tot er zekerheid is dat deze ook nodig zijn.

 

Gezellig en verantwoord bridgen

Bij veel bridgers ligt de focus op vragen over veiligheid van attributen, hoeveel tafels er in de speellocatie kunnen en hoe je moet bridgen op 1,5 meter afstand van elkaar. Natuurlijk allemaal goede vragen en er wordt gezocht naar oplossingen hiervoor.

Daarnaast willen we iedereen graag meegeven dat ‘verantwoord’ bridgen, thuis begint door je strikt te houden aan de algemene richtlijnen van het RIVM. Dus:

  1. Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38 °C), blijf thuis tot je volledig hersteld en 24 uur klachtenvrij bent.
  2. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden een van de volgende (ook milde!) symptomen heeft: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38 °C ), blijf thuis tot iedereen volledig hersteld en 24 uur klachtenvrij is.
  3. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19), omdat je tot veertien dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden moet je thuisblijven tot veertien dagen na het laatste contact.