Toekomstdrive 2017

Download bijlage:

Op de eerst echt zonnige dag in april (De Zon is echt minder ‘berekenbaar/voorspelbaar dan Bridge) delen ruim 16 paren mee met de toekomstdrive van het district Nijmegen. Er werd gebruik gemaakt van de locatie van de Damclub Lent. Dee denksportomgeving past goed bij bridge. In 5 rondes van 3 spellen werd er gestreden om de hoogste score.
Voor de deelnemers was het een aangename kennismaking met Bridge als clubsport. Te ervaren dat er op één spel wel 8 verschillende uitslagen mogelijk zijn. Dat je zelf fouten maakt maar dat de tegenstanders dat (blijkbaar) ook doen.

Er werd in twee categorieën gespeeld. 1 boekje of twee boekjes behandeld tijdens de lessen.

Winnaar bij de ‘gevorderden : Angelieta van der Velden & Jos van der Velden72.62%  

Tweede werden Wilma Termeer & Henny Termeer met 72.10% Eervol derde met 70,7% werden Pieter Gransbergen & Hans Croes In deze groep scoorden Ingrid Lochmann-van Bennekom & Margriet Jagtman het dichts bij de 50% (het gemiddelde).

Bij de ‘beginners’ wonnen Yvonne van der Bent & Henk van der Bent (57,43%)

 

Ria en Mies sloten de ranglijst en kregen een zakdoek on de tranen te drogen.

 

De Voorzitter bedankt natuurlijk het organiserend comité waarop door Ryks alle ondersteuners/bridgedocenten in de tulpen werden gezet.

Al met al een geslaagde dag

Huub Hilgers

 

 

 

 

 

 

TOEKOMSTDRIVE

 

Op zondag 9 april 2017 organiseert het Bridgedistrict Nijmegen de jaarlijkse Toekomstdrive.

Deze drive vindt plaats in: Cultureel centrum “de Kinkel” in Bemmel (Van Ambestraat 1, 6681 AK, tel. 0481-462202; er is een ruime en gratis parkeergelegenheid bij De Kinkel).

Aanvang van de drive is 13.30 uur, prijsuitreiking rond 17.15 uur. Inschrijven kan vanaf 13.00 uur. 
De kosten voor deze drive zijn laag: € 5,00 per paar (inclusief welkomstdrankje en hapjes), contant te voldoen bij inschrijving op de dag zelf.

Inschrijven per paar kan tot uiterlijk 2 april a.s. via uw bridgedocent
of bij Ryks de Jong (per e-mail: h.jong34@upcmail.nl).

Algemene Informatie:

De Toekomstdrive is bedoeld voor cursisten die pas begonnen zijn met bridgen en pas één of twee cursussen hebben gevolgd en nog niet op een bridgevereniging spelen.
Het doel van de Toekomstdrive is de beginnende bridger in een beschermde omgeving en in een lager tempo kennis te laten maken met een bridgedrive, de Nederlandse Bridge Bond en natuurlijk het district Nijmegen.
De Toekomstdrive wordt financieel ondersteund door de NBB en het Bridgedistrict Nijmegen. Daardoor zijn de kosten voor deelname aan deze drive erg laag.

Er zullen 15 spellen gespeeld worden, verdeeld over 5 ronden van 3 spellen. Er wordt gebruik gemaakt van bridge-mates.
Uiteraard wordt aan het begin van de drive uitleg gegeven over alles wat van belang is voor een goed verloop van de drive.
Na afloop van de drive is er een uitslag, prijsjes voor de winnaars, een persoonlijke score en een boekje met spelverdelingen en uitleg over de gespeelde spellen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Ryks de Jong, opleidingscoör-dinator van het Bridgedistrict Nijmegen, te bereiken via telefoon (024-3776667) of email: h.jong34@upcmail.nl