Welkom op de website van

Bridgedistrict Nijmegen

De ALV wordt gehouden op 10 October 2020

Aanvang 14.00 uur

Bridgehuis Dobbelmannweg Nijmegen

 

 

Nieuw: De Online Parenkampioenschappen van Gelderland
District Nijmegen

 

Beste bridgers,

Normaal gesproken zouden jullie rond deze tijd uitnodigingen ontvangen voor de diverse parenkampioenschappen die het district voor jullie organiseert. Dit jaar is alles natuurlijk anders.  Wij zouden deze wedstrijden graag organiseren maar i

 Waal.pdf

eders gezondheid is voor ons vele malen belangrijker en wij willen ons strikt houden aan de regels op dit gebied.  Dat maakt het onmogelijk om de parencompetities dit najaar te organiseren en we hebben dus moeten besluiten om ze niet te laten doorgaan.

Aan de andere kant horen wij van veel bridgers dat ze in deze tijd toch graag willen bridgen, kan dat niet fysiek, dan maar online.  Om hieraan tegemoet te komen, hebben wij (de districtsbesturen) besloten om een nieuw evenement te organiseren: de online parenkampioenschappen van Gelderland.

Dit evenement wordt gespeeld op Stepbridge in 3 categorieen:

  * Open: voor iedereen.
    Data zaterdag 12/9, 26/9, 10/10 en 31/10

  * Gemengd: voor paren bestaand uit een dame en een heer
    Data zondag 4/10, 25/10, 15/11 en 6/12

  * Dames: voor paren bestaande uit 2 dames
    Data  zaterdag 7/11, 21/11, 28/11 en 12/12

In alle gevallen met als inzet de titel "Online Kampioen van Gelderland".
Men is uiteraard vrij om aan 1, 2 of alle 3 de categorieen mee te doen.

Deze competities geven je de kans om in een gezellige sfeer de krachten te meten met andere bridgers uit de regio. Ook is het een goede gelegenheid om eens een aantal leuke wedstrijden met een andere partner te spelen. Er zijn spelers die van mening zijn dat de districtscompetities uitsluitend zijn bedoeld voor de top van de clubspelers en dat anderen daar niets te zoeken hebben. Dit is onjuist, de districtscompetities, en dus ook deze kampioenschappen, zijn bedoeld voor iedereen ongeacht speelniveau.  Ze zijn gratis, dus wat belet je om deel te nemen?

Hieronder de praktische details, wij hopen een groot aantal van jullie bij deze evenementen te mogen begroeten.

Districtsbesturen
District Nijmegen en Midden & Oost Gelderland.
 

Deelname

Deelname staat open voor alle paren waarvan ten minste 1 speler woonachtig is in de provicie Gelderland en/of lid van een club in de districten Nijmegen of M&O Gelderland.  Lidmaatschap van de NBB is vereist, evenals lidmaatschap van Stepbridge.  In dit laatste geval is een gratis proefabonnement voldoende.

Opzet

Iedere serie bestaat uit 4 middagen, aanvang steeds om 13:30.  Er worden 9 ronden van 3 spellen gespeeld, 6:40 per spel, met willekeurige indeling en tussendoor een korte koffiepauze.  Einde van de zitting daarom rond 16:35.

Om in de eindstand te worden opgenomen, moet men tenminste 3 van de 4 zittingen hebben gespeeld. Paren die alle 4 de zittingen spelen, mogen de slechtste score laten vervallen.

Inschrijven & Betalen

Inschrijven kan door het sturen van een mailtje met de namen van de spelers, NBB nummers en stepbridgenamen naar dkl_mog@uijterwaal.nl.
Inschrijven kan tot de vrijdag 9:00u voor de 1e zitting.

Aan dit evenement zijn geen kosten verbonden.

Slotbepaling
 

Op dit evenement is het reglement online districtswedstrijden van toepassing, zie https://www.nbbclubsites.nl/district/7/pagina/1132127

In het verleden plaatsten de hoogst eindigende paren van de fysieke competities zich voor het NK gemengde paren of het NK vrouwenparen.  Dat zal dit jaar ook het geval zijn, mits deze evenementen in 2021 door de bridgebond georganiseerd worden.