Luctor et Emergo kampioen viertallen 2019-2020. Valkenisse 2 gepromoveerd
Geplaatst op zaterdag 21 december 2019 - 19:00 door Marcel Schoof

 Zondag 15 december waren de laatste zittingen van de viertallencompetitie van dit seizoen. Helaas maar 11 viertallen in 2 klassen (HEV speelt met 2 teams in de 2de divisie en ook ABC speelt dit seizoen 2de divisie). Deze 11 viertallen kwamen dan weer uit maar 7 verenigingen, te weten: Reimerswaal; Hartenvrouw (eerste seizoen dat deze vereniging mee heeft gedaan!); Walcheren en 2 teams van ABC; Valkenisse; Luctor et Emergo en HEV.

 

In de hoofdklasse was het team van Luctor et Emergo 1 voor de laatste ronde al zeker van het Zeeuws Kampioenschap. Wij feliciteren Dick Koopman, Ton Lichteveld, Jan Ramondt, Bram Simpelaar en Jan Willem Visser met dit succes. Zij zullen deze prestatie volgend jaar in de 2de divisie willen voortzetten.

 

In de 1ste klasse was het kampioenschap voor Valkenisse 2 (Adri Binnendijk, Bert van Halderen, Ana Hanse, Henk van der Veen). Valkenisse eindigde na een dubbele round robin (elk team ontmoet een andere team 2 x) met meer dan 20 WP meer dan de nummer 2. Om het team elke keer te laten spelen hebben ze ook nog 4 invallers gebruikt. Zij zijn gepromoveerd naar de hoofdklasse.

 

Voor HEV 3 was er degradatie vanuit de hoofdklasse en ABC 2 is nog in afwachting of het hoofdklasse of 1ste klasse wordt. Afhankelijk van de inschrijvingen volgend seizoen en de resultaten in de 2de divisies zullen ze degraderen of handhaven.

 

Het district hoopt dat er volgend jaar weer meer teams en zeker meer clubs gaan deelnemen aan deze leuke competitie. En zoals bij Valkenisse 2 duidelijk, je mag veel verschillende spelers inzetten dus paren hoeven niet alle zondagen 2 wedstrijden te spelen. De keuze is aan de clubs!