Workshops Spelpeilverbetering

De inschrijving is gesloten!

 

Omdat de 4 workshops in het afgelopen speelseizoen een groot succes waren organiseert het District Drenthe dit speelseizoen nu een volledig programma van 7 workshops.

 

In veel clubs blijkt interesse te zijn om 'nieuwe' bridgers, die pas begonnen zijn in een club te spelen, in de laagste lijn enthousiast te houden en goed en duurzaam in de club te laten integreren. De tegenwoordige cursist start op latere leeftijd en om alle basisstof niet alleen te onthouden, maar om het ook in de praktijk toe te passen vergt moeite en oefening.

 

Om de clubs hierbij te ondersteunen organiseert het bestuur van het District Drenthe van de BridgeBond een serie van 7 workshops, waarvan de deelnemers onder begeleiding van een bridgedocent nog eens extra en stevig kunnen trainen op een aantal belangrijke onderwerpen van de basisstof. De workshops zijn bedoeld voor bridgers die pas kort op een club spelen en recent hebben leren bridgen. Maar ook spelers die al langer bridgen maar hun vaardigheden op het gebied van de basisstof willen opfrissen zijn van harte welkom. Tijdens de workshops gaat u uitgebreid aan de slag met verschillende soorten oefenopdrachten en oefenspellen spelen om zo uw spelpeil te verhogen.

 

Naast het integreren van beginnende bridgers binnen de club is het ook van groot belang dat er binnen de club doorstroming plaats vindt van de laagste lijn richting de A-lijn. Om de clubs ook hierbij te ondersteunen is het districtsbestuur voornemens om volgend seizoen tevens een serie workshops te organiseren met onderwerpen voor gevorderden.

 

Hieronder een overzicht van de onderwerpen van de workshops. 

 

  1. Slem Bieden (13 oktober 2018)

  2. Kaart Waardering (17 november 2018)

  3. Uitkomen en signaleren (15 december 2018)

  4. Speelplan troef contract (5 januari 2019)

  5. Spelplan Sans Atout contract (2 feburuari 2019)

  6. Reverse bieden (16 maart 2019)

  7. 4e kleur (20 april 2019)

 

Locatie: Zalencentrum Wilhelmina Wilhelminaplein 4, 9411 PC Beilen

Aanvangstijdstip: 9:30 uur.

Om de drempel voor deelname laag te houden beperken we de kosten tot € 7,50 per persoon per workshop.

 

Wanneer u zich opgegeven hebt verzoeken wij u vriendelijk het verschuldige bedrag uiterlijk 10 oktober a.s. naar ons bankrekening nummer NL16INGB0005093299 (ING BANK N.V.) t.n.v. Bridgedistrict Drenthe over te schrijven.

 

De workshops zijn uitsluitend toegankelijk voor leden van clubs die zijn aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond.

 

 

Coby Wichers

Onderwijsadviseur District Drenthe van de BridgeBond