Stepbridge via het District

Dit is een bericht met een uiterst positieve lading voor u als bridger!

 

Het kan én mag!

U kunt weer gaan bridgen!

 

Op een zeer abrupte manier hebben de bridgeclubs, ook in Drenthe, in maart alle bridgeactiviteiten moeten staken in verband met de uitbraak van Covid-19.

Zoals het er nu voor staat zal er niet binnen afzienbare tijd weer in clubverband op onze vertrouwde locaties gebridget kunnen worden. Voor heel veel bridgers een enorme teleurstelling. Niet enkel omdat er niet meer gespeeld kan worden, maar zeker ook omdat de zo gewenste onderlinge contacten er niet of in ieder geval minder zijn.

Dat moet én kán veranderen!

StepBridge heeft het mogelijk gemaakt dat de bij de NBB aangesloten bridgeclubs als club kunnen gaan spelen op Club StepBridge. Het fysieke clubmoment verschuift dan naar de internet omgeving. Op deze wijze spelen is ook nog eens tot het eind van het jaar gratis voor leden van de NBB: u dus!

Op dit moment spelen er elke dag meer dan 100 clubs op deze wijze.

Maar niet iedere club is in staat of bereid dit te organiseren.

Daarom komt het District Drenthe van de NBB deze clubs én met name hun leden tegemoet.

 

Het District Drenthe stelt elk lid van een bij de NBB aangesloten bridgeclub in Drenthe in de gelegenheid wekelijks te bridgen!

 

Vanaf dinsdag 9 juni om 19:30 uur wordt er elke week een bridgedrive door het District Drenthe op Stepbridge georganiseerd.

 

Hoe zat het ook alweer?

Veel spelers zijn nu niet in de gelegenheid via hun club te bridgen. Via Club StepBridge wordt de mogelijkheid geboden tóch in clubvorm online te bridgen. Dit kan met ingang van aanstaande dinsdag 9 juni om 19:30 uur ook via het district Drenthe. Om mee te kunnen doen moet u zich als lid van een NBB club gratis aanmelden bij StepBridge. Houdt uw bondsnummer paraat. Binnen 2 dagen krijgt u antwoord van StepBridge en kunt u mee gaan doen. U kunt daarnaast zelfs 2 weken gratis op StepBridge spelen om al een beetje te wennen. De aanmelding kan gedaan worden door hier te klikken.

 

De speelavond.

Er zal iedere dinsdag worden gespeeld, aanvang 19:30 uur. We beginnen rustig met 6 rondes van 3 spellen. Een ronde duurt 25,5 minuut. Dit om iedereen de gelegenheid te geven kennis te maken met deze wijze van spelen. Dus denkt u een digibeet te zijn, dan nog is een poging de moeite waard. Velen zijn u voorgegaan. Er zijn de afgelopen 2 maanden maar liefst 26.000 proefaccounts aangevraagd naast de 17.000 leden die er al speelden. Inmiddels spelen er ook al meer dan 450 clubs op Club StepBridge.

 

Spelen als (echt-)paar.

We gaan er vanuit dat deze paren het sportieve karakter van het online spelen heel goed na zullen leven. Zal best lastig kunnen zijn om in één ruimte met twee laptops/tablets te spelen en je kaken stijf op elkaar te houden. Maar, het is eigenlijk net zo als op de club, je zegt niets. Maar ja, die tegenstander is er nu niet bij….. We mogen het eigenlijk niet opperen, maar dit is wellicht voor velen DE uitgelezen gelegenheid tot legale partnerruil. Wij zullen het niet verder vertellen.

 

Alerteren.

In tegenstelling tot het fysieke bridge, alerteert bij StepBridge de bieder zijn/haar eigen bieding. Je typt bijvoorbeeld: “Stayman” en drukt op OK. Partner ziet dit niet, de tegenstanders wel.

 

De bar.

Deze is helaas gesloten gedurende deze avond. U mag zelf voor de drankjes en hapjes zorgen. Zo nodig last de wedstrijdleider een korte pauze in.

We hopen u met deze mail ervan te hebben overtuigd dat meedoen de moeite waard is. We gaan in ieder geval van start, want van StepBridge hebben we vernomen dat er al meer dan 32 proefaccounts zijn aangevraagd door leden uit het district!

 

Nadere informatie,

 1. Fimpje Installeren Stepbridge op je tablet (Ipad)  klik hier.
 2. Filmpje Installeren Stepbridge op je computer  klik hier.
 3. Filmpje uitleg hoe stepbridge werkt  klik hier.
 4. Fimpje Stepbridge toernooien van je eigen club klik hier.
 5. Handleiding inschrijving toernooi nadat u Stepbridge geopend hebt klik hier.

 

Wat moet u doen om mee te kunnen spelen?

 • Bereid zijn om dit te gaan ervaren!

 • In het bezit zijn van laptop/desktop/tablet of iPad.

 • Een proefabonnement op StepBridge aan hebben gevraagd. button

 • Voor aanvang inloggen in Stepbridge. Er verschijnt een tabel. In de eerste kolom kunt u dan het toernooi District Drenthe zien staan. Klik daar op en schrijf u in met uw bridgepartner. Uw bridgepartner moet natuurlijk ook inloggen.

 

Mogelijke vragen

 1. Moet ik elke dinsdag spelen?

Nee, u maakt zelf uit hoe vaak u speelt.

(Maar de kans dat u elke dinsdag wél wilt spelen is wel héél groot).

 

 1. Moet ik een (vaste) partner hebben?

Nee. U kunt uzelf aanmelden zelfs zonder partner.

 

 1. Ik heb nog nooit digitaal bridge gespeeld en ben ook niet zo handig met internet. Kan ik vóóraf oefenen?

Jazeker, uw proefabonnement geeft u 2 weken de gelegenheid op StepBridge op onderzoek uit te gaan. Ook zullen we als district tafeltjes gaan reserveren om samen met geoefende StepBridgers vóóraf te gaan oefenen.

 

 1. Wat kost het?

Als lid van de NBB kunt u tot het einde van 2020 volledig gratis deelnemen aan de Districts Clubavond. Wort u zo enthousiast dat u vaker wilt spelen, dan kunt u voor € 46,50 per jaar 24/7 bridgen op StepBridge. Hoeft niet, kan wel.

 

 1. Krijg ik de uitslag van de clubavond toegestuurd?

Jazeker. Na afloop en afhankelijk van de drukte op de dinsdagavond, krijgt elke speler een zeer uitgebreide uitslag in de privé-mailbox. Dit bevat de spelverdeling, het bied- en slagenverloop, de frequentiestaat etc. Hierdoor kunt u indien gewenst na afloop met uw partner de spellen nog na bespreken. Dus kunt u als we weer fysiek gaan spelen nóg sterker uit de startblokken komen. Daarnaast wordt de uitslag gepubliceerd op de website van het district (klik hier).

 

 1. Is er een maximum aantal deelnemers per speelavond?

Nee. De server van StepBridge kan honderden paren per avond verwerken.

 

 1. Bestaat er een kans op een stilzit op de Districts Clubavond?

Nee. Er is altijd minstens één reservepaar aanwezig om dit te voorkomen.

 

 1. Is er een Wedstrijdleider op de speelavond.

Jazeker. Bij een groot aantal paren zetten we zelfs 2 wedstrijdleiders in. Deze wedstrijdleiders zijn ervaren in Club StepBridge, in ieder geval op hun eigen club. Zij spelen niet mee.

 

 1. Hoe gaat het met de consumpties?

De voor uw club gebruikelijke verzorging van koffie, thee en andere drankjes en hapjes is geheel in eigen beheer. De kosten daarvan dus ook.

 

 1. Zijn er clubs in Drenthe die ervaring hebben met spel op Club StepBridge en hoe vinden de spelers dat?

Op dit moment spelen Assen-35, B.C. Vries, Bridge Club Borger, Emmer Bridge Vereniging (EBV) en Röner Sans op Club StepBridge.

Bridgeclub Assen 1935 en BC Borger spelen zelfs al 2 keer per week. De spelers kijken er naar uit en het aantal deelnemers per keer stijgt wekelijks……..!

Dus mis het niet!

 

Contactpersoon District Club StepBridge

Hans van Bruggen (tel. 06-22799482; e-mailadres: jvanbruggen17@kpnmail.nl).