Spannende slot zitting Open Paren Competitie

Na een spannende bridge avond konden de kampioenstitels verdeeld worden. Zie onderstaande foto's. We kunnen terug zien op een gezellige en spannende Open Paren competitie, die elk jaar meer belangstelling trekt. Met dank aan Jan Derks, de competitieleider! Het Dagblad van het Noorden besteedde aandacht aan het Kampioenschap door de foto op de voorpagina van de editie Drenthe op 7 februari ("Tot laat op de avond kaarten om Drentse titel"). 

Woensdagavond 6 februari vond de laatste zitting in het Brinkenhoes te Bargeres/Emmen plaats van de districtscompetitie open paren om het Drents kampioenschap.

Aan deze competitie namen 70 bridgers uit de provincie Drenthe deel, dit was een record aantal. Twee jaar geleden werd deze competitie afgelast vanwege een tekort (7 paren) aan deelnemers. Gelukkig zit de open paren competitie weer in de lift!

Speciaal voor beginnende bridgers was er dit jaar voor de tweede keer een poule voor beginnende bridgers. Dit is voor de toekomst het groeimodel zodat er altijd nieuwe deelnemers blijven komen.

 

Men speelde in totaal 5 woensdagavonden 140 spellen, de beginnende bridgers 120 spellen.

Er waren drie poules.

 

De winnaars (inclusief promotie voor nr 1 naar de Tweede Divisie) in de Hoofdklasse zijn:

Edwin Maes en Hans Boelen (Emmer Compas en Emmen)

Cees de Vries en Jaap Mulders (Emmer Compas en Borger)

Echtpaar Schouten (Assen)

 

De winnaars (inclusief promotie van de nrs 1 en 2 naar de Hoofdklasse) van de Eerste Klasse zijn:

Gezinus de Leeuw en Hendrik van Veen (Borger)

Piet de Bruijn en Aukje Nienhuis (Emmen)

Gerard Arling en Rob Bos (Assen)

 

De winnaars (inclusief promotie van nr 1 de Tweede Klasse) van de Beginnerspoule zijn:

Erik Kok en Marjolein Kaas (Nieuw Weerdinge en Sleen)

Piet Piening en Jaap Wever (Sleen)

Wim Fridzema en Karin de Romijn (Emmen)

 

 

Bij deze districtswedstrijden wordt men ingedeeld naar speelsterkte. Het leuke is dat je dan niet alleen tegen de bridgers van je eigen vereniging een competitie speelt, maar ook andere spelers treft. Vooral het sterke deelnemersveld in de Hoofdklasse was opmerkelijk. Daar kwam nog bij dat het verschil van de nrs een en twee was na vier avonden maar 0,20% was. Er waren zelfs vier verschillende paren die op de eerste plek hebben gestaan.

 

Op de site van het NBB district Drenthe  www.nbbclubsites.nl/club/13007/districtsuitslagen staan de uitslagen van de open paren districtswedstrijden. De Bridgeschool Drenthe organiseerde deze avonden voor het tweede jaar in samenwerking met de Emmer Bridge Vereniging en het NBB district Drenthe.