Jeugdbridge: voortgangsnieuws

Voor laatste nieuws uit de Krant van Midden Drenthe klik hier. 

Het project “Jeugdbridge in Drenthe” vraagt om een update want er zijn ook dit jaar weer veel activiteiten en vooral nieuwe activiteiten geweest.

De kaderdag jeugdbridge in Hoogeveen door de heren de Bock en Spaargaren werd ook bezocht door leden van district Groningen en ook daar is van scholen en de sportactiviteiten commissies van gemeenten het verzoek gekomen om met jeugdbridge te starten of te demonstreren

Wim Joosten heeft het afgelopen kwartaal zelfs 2 klassen op de Eshorst in Beilen minibridgeles gegeven en de leerlingen zijn zo enthousiast dat ze zelf vragen om door te gaan en vooral niet met bridge willen te stoppen!Dit vind ik een groot compliment voor Wim en zijn begeleiders.

Zo is Mathie Kloosterman ook in september gestart met een plus klas bij de “OBS Commissaris Gaarland School” in Nijeveen en alle kinderen hebben met succes het minibridge diploma gehaald.

Janke Kooistra is weer gestart met de plusklas in Sleen en waar niet alleen de kinderen maar ook de leerkrachten erg enthousiast zijn.

Ook in Assen heeft Gerard Arling een enthousiaste plusklas en is hij verbaasd hoe enthousiast de kinderen zijn en hoe leuk hij het vindt om met deze kinderen te werken.

In Gieten heeft het Nassau College een nieuwe vorm van creatieve activiteiten ingevoerd genaamd “de groene weken”. Dit betekent 3 dagen in één week van 13.00 tot 15.00 jeugdbridge. In november hadden 16 jongens voor bridge ingeschreven en deze week bij de “2e groene week “ zelfs 20 waaronder ook 6 dames! In februari komt de 3e groene week en de begeleiders van BC Gieten zijn heel benieuwd hoeveel leerlingen zich hiervoor weer zullen inschrijven? Emmen met een plusklas van 12 enthousiaste leerlingen.

We kunnen het project “jeugdbridge in Drenthe” echt een succes noemen.

Coby Wichers