Aankondiging Eerste klasse viertallen
Geplaatst op 15-10-2019

In november beginnen de competities voor zowel de Hoofdklasse als de Eerste Klasse viertallen. De data waarop deze competitie plaatsvindt worden in deze email aangekondigd. U ontvangt hierbij informatie over het inschrijven voor de Eerste klasse viertallen.

Wijziging opzet Eerste klasse viertallen

Vorig seizoen is de opzet van de Eerste Klasse gelijkgetrokken aan die van de Hoofdklasse. De reacties waren positief. Ook dit seizoen spelen we wedstrijden van 24 spellen in twee helften. De data vallen samen met de competitie in de Hoofdklasse waarbij we ervan uitgaan dat we wederom ongeveer acht teams in de Eerste klasse mogen verwelkomen.

Deelnemende teams

De Eerste klasse viertallen staat open voor alle teams bestaande uit leden van clubs binnen het District. De inschrijving geschiedt per vereniging (de extern coördinator kan de inschrijving doen). Verenigingen mogen meerdere teams inschrijven. In het seizoen 2018-2019 hebben de volgende teams meegedaan aan de Eerste klasse: Martini 4 (K, P) 't Hogeland (P) APIH 5 Martini 6 Bridge '86 1 APIH 4 Martini 5 De Schakel 1 Het team Martini 4 is kampioen geworden en gepromoveerd. Omdat er vorig seizoen geen teams uit de Tweede Divisie zijn gedegradeerd is ook team 't Hogeland gepromoveerd van de Eerste Klasse naar de Hoofdklasse. Uit de Hoofdklasse is vorig seizoen het team Martini 3 gedegradeerd.

Wedstrijdschema en data

De Eerste klasse begint samen met de Hoofdklasse op 28 november. Het aantal avonden dat wordt gespeeld is afhankelijk van het aantal deelnemende teams waarbij ik er vanuit ga dat wederom ongeveer acht teams zullen inschrijven. Bij een bezetting van acht teams zijn dit de donderdagen waarop wordt gespeeld:

1 - 28-nov-19

2 - 19-dec

3 - 09-jan-20

4 - 23-jan

5 - 06-feb

6 - 27-feb

7 - 12-maa

R - 19-maa (reserve).

(Let op: In de voorlopige data stond 14 november als eerste avond. Dat wordt 28 november)

Op 19 maart 2020 is een extra datum gepland voor het geval er een extra speelavond nodig is of als er een beslissingswedstrijd moet worden gespeeld. Alle wedstrijden vinden plaats in het Jannes van der Wal Denksportcentrum in Groningen. Aanvang is steeds 19:30 uur.

Opgave

Deelname van een team is pas verzekerd als het team met namen van de spelers en NBB nummers is ingevoerd in de inschrijvingsmodule van de NBB die te vinden is op www.mijnnbb.nl. Deze kan ingevoerd worden door de desbetreffende functionaris van de vereniging. Als dit problemen oplevert, neem dan contact met mij op omdat ik ook in staat ben teams in te schrijven. De inschrijving sluit op zondag 17 november 2019, maar het wordt op prijs gesteld op tijd in te schrijven. Het inschrijfgeld is voor dit seizoen € 75,- per Eerste klasse team. Evenals vorig seizoen is daarmee is de bijdrage even hoog als die van de teams in de Hoofdklasse. Dit bedrag wordt verrekend middels een automatische incasso naar de BridgeBond.

Hoofdklasse Paren

Dit seizoen wordt er een Hoofdklasse paren georganiseerd in vier zittingen. De data daarvoor zijn geprikt op de donderdagen:

1 - 30-jan-20

2 - 13-feb

3 - 05-maa

4 - 19-maa

De officiële aankondiging hiervoor volgt later dit seizoen.

Betaald parkeren

De uitbreiding van het betaald parkeren heeft nu ook de Oosterparkwijk bereikt. Helaas geldt betaald parkeren wél tot 21:00 uur op de donderdagavond (koopavond). De kosten bedragen €2,00 per uur. Gratis parkeren kan bijvoorbeeld bij de Praxis op het Damsterdiep.