♦ Info over bridgecursussen

Bridge leren

Nieuwe cursussen - voor zover bekend bij het district.

 

Binnen het district Amsterdam zijn meerdere bridgedocenten actief. U vindt een overzicht via de site van de bridgebond of via deze link. Een aantal clubs zijn actief in het opleiden en trainen van bridgers. De volgende clubs/organisaties organiseren (min of meer regelmatig) cursussen voor beginners en/of gevorderden:

 

speltechniek

Wilt u geen cursus volgen, maar toch uw kennis op het gebied van bieden en spelen verbeteren? Dan is de wekelijkse periodiek van Rob Stravers wellicht wat voor u. Een overzicht met verschenen periodieken vindt u hier.

 

Handige links

 

Cursussen binnen uw club

Niet alleen individuele bridgers zijn op zoek naar cursussen, ook vanuit een club is er behoefte aan opleidingen. Het district Amsterdam wil u graag helpen om uw wensen om te zetten in concrete opleidingen. Spelen bij uw club bijvoorbeeld de volgende vragen:

  • Onze club wil graag groeien maar hoe kom je aan nieuwe leden?
  • Bij ons op de club zijn steeds dezelfde vrijwilligers actief. Hoe kan ik werken aan vernieuwing en verjonging van ons kader?
  • Onze club is op zoek naar het uitdiepen van een thema. Hoe kan ik dat organiseren?
  • Opleiding is dat nu echt wel nodig? Bij onze club kunnen ze al bridgen.
  • Er komen nieuwe bridgers langs die het via een TV­ cursus geleerd heb. Kan ik die dan gewoon in de laagste lijn indelen of moet er nog extra begeleiding plaatsvinden?

 

In het district Amsterdam is Hans Selman actief om clubs te ondersteunen bij vragen en wensen op het gebied van “Onderwijs en Bridgen”. Dat betekent niet dat we alle taken uit uw handen nemen, maar we helpen u wel op weg. U kunt Hans bereiken via email (hans.selman@planet.nl) of telefoon (0297-532140).