Jaap Kokkes Toernooi

Van 1998 tot 2002 speelde de bridgecoryfee Jaap Kokkes met zijn partner Louk Verhees sr. voor en bij Crash. In 2005 werd het jaarlijkse invitatietoernooi van Crash aan hem opgedragen. Het toernooi wordt in zijn stijl gehouden: bridge op niveau in een vriendschappelijke sfeer.
Vanaf 2014 vindt het Jaap Kokkestoernooi plaats aan de vooravond van de landelijke viertallencompetities. Het toernooi biedt dan ook een prima mogelijkheid tot voorbereiding op de nieuwe competitie. Het toernooi staat open voor teams uit de meesterklasse, 1e- en 2e divisie, jeugdteams en betere hoofdklasse teams uit de Leidse regio. Hiermee wordt bridge op niveau gerealiseerd en sluit het aan op de doelgroep van Crash. De vriendschappelijke sfeer wordt ondersteund door de hapjes bij de borrel.

 

2020

Het Jaap Kokkestoernooi 2020 is gepland op zondag 20 september. De locatie is nog onzeker.

2019

 

Op zondag 22 september, de laatste dag in het jaar dat het nog 25°C werd, is het 6e Jaap Kokkestoernooi gespeeld. Met een groot deelnemersveld van 32 viertallen en allemaal tweede divisie en hoger was het weer een prima generale oefening voor de externe viertallencompetitie.

Dit jaar was het spannend wie er met de hoofdprijs vandoor ging. Uiteindelijk was het Lombard 1 dat met een geweldige eindspurt van 20 en 19 VIP’s in de laatste twee ronden. ‘De soep van Yoep’ viel in de laatste ronde van het podium, maar kon daardoor wel de Commissie Jeugdbridge-prijs in ontvangst nemen.
Dankzij de goede wedstrijdleiding, de uitstekende catering en de inzet van alle deelnemers,  was het weer een Jaap Kokkes-waardig toernooi.
Zie voor de uitslagen: https://www.nbbclubsites.nl/club/9040/uitslagen

Tot volgend jaar!

 

Voor informatie mail jktcrash@gmail.com