Flyer

 

Beide activiteiten zullen door Willem van der Linden begeleid worden:.

 

  1. Een bridgecursus. (in 3 blokken)

Dat hoort bij de nieuwe aanpak van de NBB.

A. Startersblok

Hierin maken beginners kennis met bridge, waarbij alleen het spelen geleerd wordt. Het bieden gaat via een vereenvoudigd proces. Bij een voldoende deelnemersaantal- met een maximum van 20- zullen in zes lessen van 3 uur de grondbeginselen van het spelen en het tegenspelen worden uitgelegd. Het cursusgeld voor het startersbridgegedeelte( 6 lessen van 3 uur) bedraagt €60,-.

Daarna volgen twee blokken bieden
(telkens weer 6 lessen van 3 uur per les),

B Blok ongestoord bieden
( zonder tussenbiedingen) en daarop volgend

C Blok bieden met tussenbiedingen
(uitbreiding met tussenbiedingen en als verdere verdieping).

Het cursusgeld voor deze twee blokken is € 75,- per blok

De cursusblokken worden gegeven door ons clublid Willem van der Linden. Hij is een ervaren bridgedocent , die die zijn sporen in bridgeonderwijsland heeft verdiend ( NBB-opleider van bridgedocenten en co-auteur van het boekje startersbridge , samen met Berry Westra ).

De cursussen worden gegeven op dinsdagavond in de Azijnfabriek . Het startersbridgegedeelte begint op 7 januari 2020 en eindigt op 18 februari.

Hierna spelen de cursisten door op dinsdagavond om het geleerde in praktijk re brengen en Willem begeleidt dit. Clubleden kunnen hieraan meedoen, en spelen dan wel startersbridge.
 

Het eerste BIEDBLOK (6 avonden van 3 uur) start 17 of 24 maart. Na afsluiting spelen de cursisten weer door onder begeleiding, in principe tot eind mei .
(en mogelijk al op donderdagavond in een eigen groep??) Het tweede BIEDBLOK begint in september 2020.

 

Wie weet zijn er in jullie familie- of bekendenkring wel mensen die op deze manier kennis willen maken met de bridgesport én met de

gezelligste bridgeclub van Den Bosch. Een andere mogelijkheid is dat je als lid van onze club zelf wel eens wil zien hoe Willem laat kennismaken met het bridge via deze nieuwe methode. Voor leden van BC Azijnfabriek is dit gratis. Ook als de cursisten onder begeleiding spelen ben je meer dan welkom om mee te spelen.

 

  1. BOB. Bridge Onder Begeleiding.

Willem heeft al jaren in St Michielsgestel een groep die op deze manier oefent (hierbij zitten al een tiental leden van BC Azijnfabriek). Ze spelen een selectie van de spellen van donderdagavond nogmaals, maar dan zonder wedstrijdelement, zonder tijdsdruk en daardoor WEL de tijd om eens rustig na te kaarten. Willem loopt rond en beantwoordt vragen die opdoemen bij het spel. 3 of 4x per sessie behandelt hij plenair een leerzaam spel op een groot demobord. ( een aantal leden heeft op 14 november jl. al kennisgemaakt met deze formule).

Bij voldoende belangstelling gaat deze BOB-sessie van start in de Azijnfabriek op maandagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur. De groep van vrijdag uit St Michielsgestel verhuist dan naar de maandag. Voor deze BOB-sessie kunt u per keer inschrijven. De kosten bedragen €7.50 per keer, voor leden van BC Azijnfabriek slechts €5,- per keer.

Met deze activiteit willen we starten op 6 januari 2020.

 

Mensen (niet leden maar ook leden) met belangstelling voor de startersbridgecursus of biedblokken dan wel de BOB-sessies?

Dan graag een mailtje naar het secretariaat van BC Azijnfabriek. secretariaatbcazijnfabriek@gmail.com. .

 

Voor eventuele vragen kunt u zich wenden tot
Willem van der Linden telefoon 013-5360370 , via mail willemvanderlinden1950@hotmail.com of spreek hem aan op de clubavond.