Update van het bestuur per 3-4-2020
Geplaatst op zaterdag 4 april 2020 - 20:03

Beste leden van De Wehlse Snit,

 

 

De overheid heeft de maatregelen met betrekking tot het coronavirus verlengd tot 28 april. Tot die datum kan er dus niet in verenigingsverband gebridged worden. De Bridgebond adviseert om alle clubactiviteiten tot 1 juni geen doorgang te laten vinden. Dit vinden wij op dit moment wat voorbarig.

 

Het zal niet voor iedereen hetzelfde zijn maar een aantal van ons zal het bridgen best missen. Online bridgen is nu even de enige mogelijkheid. StepBridge en BIC bieden mooie mogelijkheden. De bridgebond onderzoekt op dit moment de mogelijkheid om via StepBridge de clubavond te spelen. Via de Ipad of de laptop bridgen met je eigen clubleden. Wij hopen hier binnenkort meer over te horen.

 

Voor wie hier niet op wachten wil is er de mogelijkheid via Stepbridge of BIC zelf online te bridgen.

 

Op Berry's Internet Club (BIC) kun je geheel in eigen tempo bridge in wedstrijdvorm spelen. Je zit altijd zuid, de overige drie stoelen worden bezet door de computer. Je speelt dus volledig privé, maar hebt wel vergelijkingsmateriaal met de andere zuidspelers.

Wil je meer weten kijk dan op: http://www.berrywestra.nl/bic.html.

 

Stepbridge kun je als programma installeren op je computer of tablet, maar je kunt het ook volledig online spelen. Je kunt een proefabonnement afsluiten, zodat je er eens rustig mee kunt oefenen. Een proefabonnement kost niets.

 

Wat kun je allemaal doen binnen Stepbridge?

  • Je kunt inloggen zonder dat je met iemand afspreekt en melden dat je wilt bridgen. Stepbridge plaatst je dan aan een tafel en koppelt je aan een bridgerpartner met wie je kunt bepalen welke systeemkaart gehanteerd wordt. Vervolgens speel je 3 spellen. 
  • Het programma kiest de spellen die je speelt. Na ieder spel krijg je te zien wat je score is en wat de gemiddelde score is. Van iedereen wordt een totaalscore bijgehouden. Er zijn 5 niveaus. Je start op niveau 1 en kunt opklimmen tot niveau 5.
  • Je kunt ook met iemand afspreken om samen te bridgen op Stepbridge. Dit kan bijvoorbeeld je eigen bridgepartner zijn. Je moet dan wel beiden een proefabonnement afsluiten en beiden op dezelfde tijd inloggen op Stepbridge. Daarnaast kun je met een ander paar afspreken om tegen elkaar te spelen. Verder is het mogelijk om je  met je partner in te schrijven voor toernooien en wedstrijden.

 

Wil je meer weten, kijk dan op: https://www.stepbridge.nl

 

Aanmelden kan op: https://portal.stepbridge.nl/trial.

 

 

Wij wensen iedereen een goede gezondheid de komende periode en voor wie online gaat bridgen veel bridge plezier,

Het bestuur van de Wehlse Snit