Kerstdrive 2018

KERSTDRIVE 2018

 

Uiteraard staat de Kerstdrive elk jaar op het programma. En elk jaar is het weer een feestelijke gebeurtenis. Alle leden honoreren het verzoek van het bestuur om in feestelijke kleding te komen. En dat doen ze ook. Dat verhoogt de samenbinding van de club.

In de gang, trouwens mooi versierd door Hans en Lida, stelden 106 leden van de club zich op om de bridgezaal te mogen betreden. Bij de ingang daarvan stonden de voorzitter van de club (Steven Martis) en de voorzitter van de technische commissie (Annelies de Ruiter) om ieder lid persoonlijk te verwelkomen. De bridgezaal was een lust voor het oog. Brandende kaarsen, elektrische lampjes, mooie wand-en tafelversieringen en de tafels in slagorde om de bridgers te ontvangen, in een woord fantastisch..

Een belangrijk verschil met voorgaande jaren was het ontbreken van pianospel bij binnenkomst. Het is zoals het is, een aantal leden hebben zich hier verwonderd over uitgesproken(zie hiervoor: Kerst mist pianist).

Namens het bestuur werden we welkom geheten door Annelies. Ze vertelde hoe het schema voor deze avond in elkaar stak. Het meest opvallende is dan dat we in elk van de drie lijnen dezelfde spellen spelen.

Ik weet niet hoe het u is vergaan, maar het waren geweldige spellen, van eenvoudige deelcontracten, via manches waarbij de troefkleur ook nog wel eens scheef wilde zitten, tot enkele slemspellen. En dat in maar 24 spellen. Met een top van 52 per spel (topintegraal) kun je je nog wel eens een misstap permitteren. Het hoeft niet direct tot een nul te leiden/lijden.

Vrijwel geen arbitraal ingrijpen, tussendoor nog een paar overheerlijke hapjes en na 8 ronden van 3 spellen werd de eindstand opgemaakt.

Annelies las de uitslag voor en wij mochten om beurten een cadeau uitzoeken uit de prachtig verzorgde prijzentafel, voor elk wat wils.

De Evenementen Commissie (Ria van Dijk en Lenny Breukhoven, geassisteerd door Marion de Jong en Mary Oostveen) had net als voorgaande jaren weer mooie cadeaus neergezet. De prijzen allemaal keurig ingepakt en/of versierd. Ik geef het je te doen. Dat alleen is al uren werk en dan reken ik de voorbereiding nog niet eens mee. Ga daar maar eens aan staan.

Het allermooiste cadeau van deze avond stond echter niet op de prijzentafel. Nee, die zat gewoon voor het eerst sinds maanden weer aan de bridgetafel. Hans de Vries, geweldig dat je er weer bij bent.

Met een hartelijke groet en een wens om elkaar op 7 januari 2019 weer in deze zaal te mogen ontmoeten kwam een eind aan de kerstdrive 2018  van Bridge 4 Ever.

Ede 18 december 2018
Henk de Ruiter