Verslag Bridgeweekend 2019 (André Boon)

 

Het 5de Bridge 4-ever weekend

 

Wie schrijft die blijft is het gezegde, maar dat gold dit keer niet voor Bridge 4-ever prominent Henk de Ruiter voor wie het schrijven van een verslag over het bridgeweekend ‘appeltje eitje’ is. De vogel was gevlogen. Nu moesten Joyce en Erna die met de organisatie weer eens flink ‘aan de weg timmerden’, voor een alternatief zorgen. We zullen geen ‘appels met peren vergelijken’, maar ze moeten gedacht hebben ‘beter een haf ei dan een lege dop’ toen ze deze ‘held op sokken’ vroegen iets over het weekend op papier te zetten. Ik laat het aan de lezer over te bepalen of ze een ‘kat in de zak hebben gekocht’, of dat het een ‘schot in de roos was’.

Maar laat ik ‘de koe bij de hoorns vatten’.

Een prachtige formule, 2x2 is 4 (four ever): twee avonden bridgen, en twee heerlijke maaltijden. Geen ‘hond in de pot’ en bij het uitgebreide ontbijt ‘een appeltje voor de dorst’. Een dubbel welkom, met drankje en een welkomstkaartje waarop een of ander spreekwoord stond uitgebeeld dat bij de tweetrapsquiz bleek te horen. De bedoeling was dat de deelnemers achterhaalden welk spreekwoord op al die welkomstkaartje stonden. Voor zover ik weet is er niemand ‘tegen de lamp gelopen’ of in de kamer van een ander betrapt. De meesten ‘zaten voldoende onder de plak’ om zich daar niet aan te wagen. Ook was er een tafeltje gedekt met voorwerpen die 10 spreekwoorden of gezegdes voorstelden die we moesten raden. Er was geen sprake van ‘doorgestoken kaart’ bij het vinden van de oplossingen en de uiteindelijke winnaar had bepaald ‘geen bord voor zijn kop’.

Lenny Breukhoven en ging met een droom van een verhaal ‘als een olifant door de ‘porseleinkast’. ‘brak ijzer met handen en nam alle deelnemers ‘die boter op hun hoofd’ hadden mee op een fantasierijke vliegreis. Prachtig, al heb ik nog wel een ‘appeltje met haar te schillen’ omdat ze mij in het kleinste kamertje een selfie liet maken.

Bij het bridgen werd er nimmer ‘met het mes op tafel gespeeld’ en ook al koos men lang niet altijd ‘eieren voor zijn geld’, ik heb niemand ‘uit zijn slof horen schieten’ of ‘naast zijn schoenen zien lopen’ bij een gemist of gemaakt contract. En als het ‘ 5 voor 12 was’, ‘kwamen de apen uit de mouw’: in de bar werd niemand ‘de mond gesnoerd’.

Niet dat er ‘geld over de balk werd gesmeten’, maar gezien de prijzentafel ‘zit de club niet krap bij kas’. Bridge 4-ever mag zich rijk rekenen met zo’n activiteit.

Hulde aan organisatoren en deelnemers. Wat mij betreft mogen jullie wel even ‘naast je schoenen lopen’.

 

Boontje (komt om zijn loontje)