EXTERNE COMPETITIES 2019-2020

 

Het district Midden en Oost Gelderland organiseert verschillende toernooien. Deelname aan een aantal daarvan wordt betaald door de club. U kunt zich hiervoor aanmelden bij Huub Tummers die namens de TC hiermee is belast. Huub zal zelf ook actief een aantal leden benaderen. Er wordt naar gestreefd om steeds een zo’n sterk mogelijke afvaardiging op de been te brengen.

De gehele kalender staat op de webpagina van het district waar u ook praktische informatie en aanvullende bepalingen van het reglement terug kunt vinden. Zie HIER

 

 

Toernooien waarvan de club het inschrijfgeld betaalt:

 

1. Districts Viertallencompetitie

De Districts Viertallencompetitie wordt op diverse niveaus gespeeld, te weten hoofdklasse, eerste klasse en tweede klasse. De winnaars van de Hoofdklasse promoveert naar de landelijke Tweede Divisie. BBC heeft momenteel recht om twee teams in te schrijven voor de hoofdklasse en één team voor de eerste klasse. Wanneer meer viertalen willen deelnemen, kunnen deze in de tweede klasse worden ingeschreven.

2. Adrie de Waard trofee

De naamgever was jarenlang actief lid van BBC. De Adrie de Waard-trofee is een parentoernooi tussen de verenigingen uit het District Midden en Oost Gelderland die zich, als het even kan, laten vertegenwoordigen, door de sterkste paren. Het afgelopen jaar heeft de BBC de Adrie de Waard trofee gewonnen.

3. Klavercompetitie

Een speciaal toernooi voor beginnende of licht gevorderde spelers van de verschillende verenigingen uit het district Midden en Oost Gelderland met een maximale rating van 850 meesterpunten. Per vereniging worden er (maximaal) drie paren afgevaardigd. Vaak wordt er door de BBC-spelers een uitje van gemaakt. Datum: 17 februari 2018, aanvang 13.30 in De Denktank te Arnhem.

4. Azenkampioenschap

Deze drive voor clubkampioenen staat gepland voor 5 oktober 2020. Deelnemers namens de BBC zijn al bekend: Bart Paardekoper en Bartje Neijzen.

 

Toernooien waarvan iedereen zelf voor inschrijving zorg draagt:

 

1. Open parencompetitie; iedereen kan inschrijven, wordt gespeeld in april en mei 2020.

2. Dames parencompetitie; iedereen kan inschrijven, wordt gespeeld in november 2019 en januari 2020.

3. Gemengde parencompetitie; iedereen kan inschrijven, wordt gespeeld in de periode november 2019 tot en met februari 2020

4. Senioren parencompetitie; iedereen die geboren is in 1958 of eerder kan inschrijven; wordt gespeeld van januari 2020 tot en met april 2020.

 

Andere Toernooien:

 

1. Ruitenboertoernooi; Jaarlijks neemt de BBC deel aan het Ruitenboertoernooi. Het wordt gespeeld op een reguliere competitieavond met voorgesorteerde spellen en wel op 5 maart 2020.

Alle spelers krijgen een boekje met spelbeschrijvingen. De winnaars of de hoogst eindigende met minder dan 1800 ratingpunten komen in aanmerking om de regionale halve finale (op zondag 29 maart 2020), en daarna eventueel de grote finale in Utrecht te spelen (op zondag 19 april 2020). De TC zal de spelers die daarvoor in aanmerking komen benaderen.

2. Seniorenviertallenkampioenschap; wordt georganiseerd door het district Nijmegen samen met het district Midden en Oost Gelderland.; wordt gehouden op 13 november 2019.