Historie

 

HistorieKlavertjeElf

 

Nadat begin januari 1973 Sander van Bleek, Joop Copray, Wim en Trees Schouten een tafel in het plaatselijke cafe "'t Halt" te Zetten gereserveerd hadden om het bridge spel te spelen, kon men een week later maar liefst acht paren aldaar begroeten.

 

Pieter Vrijhof, in die dagen de vaste partner van Gerard Kortstee bedacht de naam "Klavertje Elf".

Begin 1973 sloot de vereniging zich aan bij de Nederlandse Bridge Bond en groeide van zo'n 20 leden in de jaren zeventig tot 80 leden rond 1990. 't Halt moest zelfs vaarwel gezegd worden omdat de locatie te klein werd. Men nam eerst intrek in 't Cromhout in Zetten, maar door problemen in het Cromhout-beheer werd enkele jaren onderdak gevonden in "de Linden" in Randwijk. Thans is "Klavertje Elf" weer terug op de oude stek dat nu de naam "de Wanmolen" draagt.

 

De club trad ook vaak naar buiten bij diverse toernooien en evenementen en soms met niet gering succes. Er werd deelgenomen aan regionale paren- en viertallencompetities. Bijzondere prestaties leverden in 1986 Piet Spruit en Cock de Zoete door zowel in Maastricht als in Sittard bij een landelijke marathon bij de top te eindigen. Ook wonnen zij in dat jaar het Heuvelrugtoernooi in de Bilt. Het sterk bezette Raet-toernooi werd in 1988 gewonnen door Andre Boon en Wouter Toxopeus. Ook het duo Ton Saedt en Gerard Fleer vielen bij diverse evenementen regelmatig in de prijzen. Sander van Bleek en Karel Nab legden in 1997 beslag op de wisselbeker bij het Bevrijdingstoernooi in Wageningen.

 

Met trots kan "Klavertje Elf" terug zien op meer dan 40 jaren bridgen in de Betuwe.