Nieuwsbrief oktober 2019 district Kennemerland
Geplaatst op maandag 28 oktober 2019 - 13:55

Hallo leden van de Bridgebond in district Kennemerland,

Als uitvloeisel van een beslissing van clubvoorzitters in ons district sturen we u vanaf heden zo af en toe een Nieuwsbrief waarmee we u op de hoogte willen brengen van activiteiten in ons district die voor u wellicht interessant zijn. We zijn de bestuursleden van dit district: Jannie Willemsen, Esther Kruiswijk, Tineke Allaert, Ron Jedema en Johan Wisselo, resp. voorzitter, secretaris, penningmeester, club- en onderwijsadviseur en DKL: districtscompetitieleider.

Bijna alles kunt u vinden op de site van het district. Zo willen we u (of wilt u liever worden aangesproken met "je"?) melden dat er tussen 26 oktober en 30 november weer een tweetal spelpeilverbeteringscursussen (SPV) gegeven wordt: cursussen die op 3 zaterdagen worden verzorgd door docenten die zich al jaren in ons district hebben bewezen.  Ook is er een aantal themalessen voor gevorderden te vinden.

In de Agenda 2019-2020 vindt u in de 1e en 2e kolom in blauw de verschillende competities van ons district weergegeven, waaraan u mee zou kunnen doen. En onder Vind hier je drive of toernooi kunt u ook evenementen elders in het land zoeken.

En zoekt u nog iets ter lering en vermaak thuis, dan zou u zich eens kunnen wagen aan het bridgeprobleem Van dik hout (pdf).

Dat de arbiter een goede rol vervult, daarvan bent u – hopen we – overtuigd. Bij voetbal en vele andere sporten is hij onmisbaar, en zo ook bij bridge. Wilt u uw arbitreerkunde testen, open dan het bestandje Is die kaart gespeeld of niet (pdf). Het antwoord vindt u in Het nut van een arbiter.

Tot slot: het bridgeseizoen is al gestart en we hopen dat u nog vele plezierige middagen en avonden op uw club mag meemaken. En schroom niet om bij problemen een van ons een berichtje te sturen; we zullen zeker antwoorden.

Het Bestuur