Wat doet de Bridgebond met mijn contributie.
Geplaatst op maandag 1 april 2019 - 19:18
1. Wat doet de BridgeBond met mijn contributie?
Heel veel:
a. We helpen de clubs waarvan je lid bent. b. We leveren diensten aan jou, als clublid. c. We bevorderen bridge.
Belangrijk hierbij is om te weten dat we een vereniging zijn en geen winstoogmerk hebben. 
a. Wat doet de BridgeBond voor clubs ?
We geven clubs een gratis website. We geven clubs het gratis NBB-Rekenprogramma, waarmee de clubavond wordt georganiseerd. We geven clubs 20% korting op wedstrijdmaterialen en 10% korting op bridgemates.  Daarnaast zorgen we voor (gratis) verzekeringen, regelen dat er opleidingen zijn en dat clubs bridgelessen aan beginners kunnen geven (werving en promotie). Natuurlijk zijn we vraagbaak voor het clubbestuur bij automatiseringsproblemen (de computer!) of over de clubavond, maar ook bij menselijke problemen binnen de club: hiervoor hebben we een helpdesk. 
b. Wat doet de BridgeBond voor de clubleden
Als clublid krijg je een uniek NBB-Lidnummer en dit is je sleutel tot heel veel diensten en voordeel: 
✓ Je krijgt toegang tot de NBB-Uitslagenservice met overzichtelijke en gedetailleerde uitslagen van je club maar ook vaak uitslagen elders (ook per app te zien op je smartphone); ✓ Je krijgt en verzamelt meesterpunten (met onderscheidingen); ✓ Elke maand wordt er een dik maandblad ‘bridge’ aan huis (!) bezorgd; ✓ Je krijgt winkelkorting (zie www.bridgeshop.nl);  ✓ Je krijgt toegang tot veel bridge-informatie:  - competitie- en wedstrijdaanbod; - de NBB-Evenementenservice (bridgekalender, leuk voor het weekend); - diverse bridgeapps; - toegang tot opleidingen (tot docent of clubleider e.d.); - gespecialiseerde pagina’s op onze website (www.bridge.nl );
c. Hoe bevordert de BridgeBond bridge?
We zijn er voor de sport. We zorgen voor: goede wedstrijdmaterialen, boeken, een helder biedsysteem, een bridge-leermethode, we houden de spelregels bij (zodat je over de hele wereld hetzelfde spel speelt), we behartigen de bridgebelangen bij NOC*NSF en het ministerie van VWS, we doen aan werving en promotie in het land, helpen de topsport en ga zo maar door. 
2. Wat is de rol van mijn bridgeclub bij de contributiebetaling aan de BridgeBond
Om lid te zijn van een bridgeclub betaal je contributie. In deze clubcontributie zit ook jouw bijdrage aan de BridgeBond. Je club betaalt deze voor jou aan de BridgeBond. De BridgeBond vindt dat als je lid bent van meer verenigingen je niet extra aan de BridgeBond hoeft te betalen. Je betaalt maar één keer voor onze diensten. Ben je lid van meer clubs (geen internetclubs) dan wordt de betaling van dit ene bedrag gespreid over deze clubs. In www.MijnNBB.nl staat een overzicht van deze spreiding per club.
Restitutie niet vanzelfsprekend
Sommige bridgeclubs geven je korting op hun contributie, als je lid bent van meer dan één club. Elke club voert hier zijn eigen beleid. Teruggave is dus afhankelijk van het beleid van jouw vereniging, je hebt niet automatisch een recht op teruggave. 
Opgave achteraf
Omdat je gedurende het jaar kan wisselen in lidmaatschap van het aantal bridgeclubs en bovendien niet elke bridger een heel jaar lid is, kunnen we deze opgave alleen achteraf doen. De contributie aan je bridgeclub betaal je meestal vooraf. Dit maakt het voor clubpenningmeesters ook onmogelijk om vooraf een verdeling uit te rekenen.
 
Veel spelen loont bij de BridgeBond
De bridgesport is niet duur. Wij hopen dat je blij bent met onze diensten en deze ook het geld (ruimschoots) waard vindt.  Belangrijk om te weten is dat een NBB-Lidnummer je heel veel voordelen biedt. Voor de BridgeBond is niet van belang hoeveel en waar je in het jaar speelt. Als je vaak speelt hoef je daarvoor niet méér contributie aan de BridgeBond af te dragen.  We hopen dat dit een stimulans is om vaak aan bridgedrives mee te doen, geniet ervan!
We hopen ook dat je iedereen wilt aanraden om ook een NBB-Lidnummer te hebben. Samen staan we sterk (en blijven we betaalbaar).