Terugblik op de 20e marathon
Geplaatst op maandag 4 februari 2019 - 08:16

Op zaterdag 2 februari 2019 organiseerde bridgeclub Waddinxveen in het Anne Frank Centrum voor de 20e keer de 'bridgemarathon van Waddinxveen'. BCW-voorzitter Leo de Jong opende de drive om 10.00 uur. In zijn openingswoord bedankte hij alvast alle vrijwilligers die deze dag mogelijk gemaakt hadden. Dat gold ook voor het personeel van Anne Frank en de arbiter. Onder leiding van arbiter Leontien Hoogweg streden 74 paren met elkaar om de eer en de mooie prijzen. De marathon bestond uit 3 x 6 rondes van 4 spellen spelen.

 

De ochtendsessie werd winnend afgesloten door het bridgepaar Mia de Groof & Remco Jansen; zij behaalden een score van 64,83%. Daarna was het tijd voor een eenvoudige maar smaakvolle lunch. Ook was er tijd om even naar buiten te gaan, alhoewel het weer dat niet uitnodigend maakte.

 

Vervolgens werd gestart met de middagsessie. De organisatie heeft er voor gezorgd dat er 6 nieuwe tegenstanders aan tafel kwamen. Had de arbiter het 's-ochtends nog redelijk druk gehad, nu viel het aantal arbitrages mee. De winnaars met maar liefst 70,2% waren Joan Warmerdam & Wim de Weerdt.

De uitslagen van de zittingen werden op een paar plaatsen op de muur geplakt. Sommigen vonden dat wel best, maar anderen bekeken de scores van henzelf en verscheidene tegenstanders en konden zo bepalen op welke plek zij ongeveer stonden.

 

Na een overvloedig en heerlijk Chinees buffet (veel bridgers liepen een tweede ronde langs het buffet) kon de avondsessie rond 18.30 uur van start gaan. De arbiter kreeg het weer wat drukker. De winnaars van deze derde zitting waren Gerrit Ros & Simon Kuipers met 65,91%.

De persoonlijke overzichten werden weer uitgeprint. Zo kon iedereen weer zien welke scores zij op de verschillende tafels behaald hadden. Ook konden vergissingen in het bedienen van de bridge-mates met de arbiter besproken worden. In een aantal gevallen werd de score via het NBB-bridgeprogramma aangepast. De bridgers kregen wederom circa 10 minuten de tijd om dit soort zaken aan te kaarten. Intussen werden de prijswinnende lootjes getrokken en konden ruim 30 winnaars hun prijs ophalen.

 

Daarna was het tijd om de eindstand op te maken en de prijswinnaars bekend te maken. De prijsuitreiking werd gedaan door de wedstrijdleider Niels Hart. Dit keer werden er 11 prijzen uitgereikt: de 10 paren die bovenaan geëindigd waren en plaats 20 vanwege de 20e marathon. Van elke prijswinnaar werd door Els Huurman een foto gemaakt. De kampioenen van deze marathon waren Hans Korff & Erik Schwarz met een daggemiddelde van 63,21%.

 

Alle deelnemers worden bij deze nog hartelijk bedankt voor hun plezierige en sportieve deelname. Bridgeclub Waddinxveen ziet u graag terug bij de volgende bridgemarathon en ook bij onze jaarlijkse Kroegentocht. De eerstvolgende is op zaterdag 21 september.