Conventies

Conventies en bridge-onderwerpen bevatten vele merites en hoewel enthousiast en van goede wil worden conventies soms toch half gespeeld, half begrepen of speelt partner het net iets anders of vat een onderwerp net iets anders op dan jijzelf. Dit leidt soms tot tijdrovende discussies en onbegrip.

Soms kom je er niet samen uit of weet je niet hoe nu verder. Kortom: Dit kan van invloed zijn op het plezier ín en niveau ván ons geliefde spel.

U bent lid van de bridgebond dus ontvangt het bridgemagazine.

In de periode van ong 1999-2008 stond iedere maand een artikel van dezelfde handen;

Carel Berendregt, Frans Borm, Marijke van der Pas en Toine Hoof. Deze artikelen waren meestal in interview-vorm waar een expert werd bevraagd rond een bepaald onderwerp of conventie.

In twee of drie a-4tjes werd een onderwerp of conventie in haar belangrijkste facetten belicht en op een begrijpelijke wijze uit de doeken gedaan. Meestal voorzien van een creatief treffend gevonden illustratie. Persoonlijk vond ik deze artikelen daarom altijd kwalitatief hoogstaand. Een ideale manier om alle merites te doorgronden en een perfecte manier ook om samen met partner de neuzen dezelfde kant op te laten staan. Simpelweg allebei lezen.

Hieronder hangt een lijst van deze artikelen. Ik heb ze allemaal. Op papier.

Heeft u belangstelling voor een of meerdere van deze artikelen dan ben ik natuurlijk van harte bereid om u van een kopietje te voorzien. Stuur een mailtje of een appje. Michiel.Boudewijn@Malmberg.nl of 0653339461.

Met vriendelijke groet, Michiel Boudewijn

 

De lijst met onderwerpen is in deze lijst te vinden