Nieuwe voorzitter
Geplaatst op maandag 23 oktober 2017 - 18:09

 

 De nieuwe voorzitter stelt zich voor. 

 

Mijn naam is Jaap de Fockert, 68 jaar en met plezier gepensioneerd.

Bijna 50 jaar geleden leerde ik van medestudenten in Amsterdam het edele bridgespel kennen. Een tijd van zelfbedachte biedsystemen, psyches, Culbertson en precisie. Maar met het opbouwen van een gezin en drukke banen kwam het er later niet van om dit voort te zetten en zakte de vaardigheid ook ver weg...

In Heerhugowaard werd ik pas weer enthousiast, toen ik via mijn eega Annemargreet en de bridgeweekends er opnieuw vertrouwd mee raakte.

Zo merkte ik ook dat een bridgeclub, en zeker Cross Ruff, veel meer is dan een vereniging die elke week wedstrijdjes organiseert. Natuurlijk staat het bridgespel centraal en daarnaast het streven om dat op een verantwoord niveau te doen. Maar het is ook een gezelligheidsvereniging, waarvan de leden elkaar steeds beter leren kennen, en een plek waar je hersens lekker actief blijven.

Daarom vind ik het ook belangrijk dat wij als bestuursleden het onderling contact blijven stimuleren, zoals met de commissie Lief-en-Leed, en kerst- en slotdrives waar het presteren niet op de eerste plaats staat.

Hopelijk lukt dit ook in de komende jaren, waarin we natuurlijk ook blijven proberen om het ledental op peil te houden of te verhogen door cursussen, gastparen en mond-tot-mondreclame.

Veel bridge- en ander plezier in de komende tijd.