Over Bricas

 

BRICAS staat voor Bridgeclub Castricum. Op dit moment heeft de club bijna 300 leden die verspreid over  drie speelavonden en één speelmiddag spelen . De club is opgericht op 10 september 1940 en lid van de Nederlandse Bridgebond vanaf 1 januari 1949.

 

Missie van BRICAS

De vereniging stelt zich tot doel de bridgesport te bevorderen door middel van clubavonden, externe competities, toernooien, drives, bijscholingscursussen en het in de gelegenheid stellen ervaring op te doen door middel van de cursus drempelbridge.

 

Wat en wie is BRICAS

BRICAS is de grootste en oudste van de  bridgeclubs in de CAL gemeente , maar ook een van de grootste clubs van Nederland en  vanzelfsprekend aangesloten bij de NBB.  

Met de oprichting is de vereniging gestart met één speelavond, nl. de dinsdag in Hotel Kornman.

De vereniging groeide gestaag en na de enorme toeloop op bridge na de televisiecursus van de AVRO werd in 1988 als proef gestart met een tweede speelavond op donderdag.

Al na het eerste seizoen werd dit een vaste tweede speelavond. In 1995 was het weer zover, op de woensdagavond voegde BRICAS daar een niet-roken avond aan toe omdat daar toen behoefte aan was. Sinds 1 september 2010 is er ook een speelmiddag op de maandag.

Vanaf 2000 mocht er op de dinsdag en donderdag nog maar beperkt worden gerookt en inmiddels zijn alle speelavonden en de middag, als gevolg van de nieuwe wetgeving, rookvrij.

Momenteel spelen er ongeveer 50 paren op de maandagmiddag, 36  op de dinsdagavond, 50 op de woensdagavond en 34 op de donderdagavond. En dit alles onder de vlag van Bricas: een club met een groot kader w.o. veel gediplomeerde wedstrijdleiders en bridgedocenten.

 

Erelid

Hr. R. de Beer

Hr. K. Gregorius

 

Lid van verdienste

Mw. L. Aarnts
Hr. G.Th.J. Bremer

Hr. T. Rakké

Mw. M. ter Laare