Klimaat in Geesterhage

CO2-normen: tot 800 ppm (groen lampje): goed; 800 t/m 1200 ppm (oranje lampje): acceptabel; groter dan 1200 ppm (rood lampje): niet acceptabel

 

Vanaf start van de competitie wordt de nieuwste meting bovenaan geplaatst.

 

Meting donderdag 17 september: vooruitlopend op de koude periode, deur op een kleinere kier, CO2 binnen de norm

 

Meting woensdag 16 september: geen bijzonderheden

 

Meting dinsdag 15 september: wegens windstil weer deur verder open gezet. CO2 binnen de norm

 

Meting maandag 14 september: geen bijzonderheden, warme middag

 

Meting donderdag 10 september: helaas de logging is mislukt

Meting woensdag 9 september: geen bijzonderheden

Meting dinsdag 8 september: helaas de logging is mislukt

Meting maandag 7 september 2020: geen bijzonderheden

 

Meting donderdag 3 september 2020: geen bijzonderheden

Meting woensdag 2 september 2020: In het begin de schuifpui slechts 10 cm open. Langzaam oplopende CO2-waarden (binnen de norm). Om 22.30 uur schuifpui op 20 cm gezet, CO2 naar beneden en temperatuur ook.

Meting dinsdag 1 september 2020: binnen de normen

Meting maandag 31 augustus 2020: geen bijzonderheden

 

==============================

Al enige jaren is het bestuur van Bricas in gesprek met bestuur Geesterhage over het klimaat in de bridgezaal.

 

In het begin ging de discussie met name over de (hoge) temperatuur. Ondanks verbeteracties leek de temperatuur in de zaal niet echt te verbeteren. In 2019 hebben we daarom een aantal temperatuurmetingen gedaan tijdens het bridgen. Hieruit bleek duidelijk dat de temperatuur te hoog was, daarnaast kwamen er ook vragen over de luchtkwaliteit (CO2 concentratie). Begin 2020 heeft een van onze leden zijn CO2 datalogger ter beschikking gesteld om hierover duidelijkheid te krijgen.

 

Op woendag 4 maart heeft de eerste gestructureerde meting plaats gevonden. (klik hier voor het resultaat) Toen bleek klip en klaar dat de CO2-concentratie duidelijk boven de maximale norm van 1200 ppm kwam. (NB deze norm komt van de gezondheidsraad en geldt voor klaslokalen).

 

Gelijk daarna met het bestuur van Geesterhage afgesproken om te komen tot een plan om de CO2-concentratie structureel onder de 1200 ppm te krijgen. Helaas kwam daarna de Corona crisis.

 

Op woensdag 22 juli, tijdens onze proefzitting, is er een vervolgmeting gedaan. (klik hier voor het resultaat) Uit deze meting bleek duidelijk dat de genomen maatregelen, in combinatie met een lagere bezetting werkten. De CO2-concentratie bewoog zich tussen de 900 en 1000 ppm.

 

Op dinsdag 4 augustus is er wederom een meting verricht (klik hier voor het resultaat). De CO2 concentratie bewoog zich toen tussen de 800 en 900 ppm. Er is alleen een onverklaarbare piek tussen half elf en kwart over elf. Uit onderzoek bleek toen dat het ventllatieprotocol binnen Geesterhage nog niet goed gecommuniceerd was.

 

Tijdens de zitting van dinsdag 18 augustus (NB 11 augustus ging niet door vanwege de hitte) bleek de ventilatie prima te werken (klik hier voor het resultaat). Dit resultaat ziet er goed uit en geeft ons vertrouwen in de start van ons bridgeseizoen 2020-2021.

 

Op dinsdag 25 augustus met 23 paren gebridged, geen problemen (klik hiet voor het resultaat) De forse piek aan het begin van de avond werd veroorzaakt doordat de schuifpui niet voldoende open stond.