Jos Min Koninlijke onderscheiding
Geplaatst op woensdag 27 april 2016 - 15:27

 

Het heeft Zijne Majesteit behaagd om ons erelid en oud-penningmeester Jos Min een Koninklijke onderscheiding toe te kennen!

Het was een feestelijk gebeuren daar in de (volle) Ruïnekerk. De gasten werden met koffie en gebak onthaald en na een leuke inleiding van onze burgemeester Hetty Hafkamp werden de medailles uitgereikt.

 

Het was vaak vermakelijk om te horen, hoe de diverse kandidaten naar de kerk waren gelokt. Ook Jos had een leuk verhaal. Zijn familie was o.a. uit Engeland gekomen, maar dat was ter ere van zijn verjaardag afgelopen zondag. Het kwam voor hem als een grote verrassing.

 

 

Van elke kandidaat werd een beknopte samenvatting gegeven van de ontplooide maatschappelijke activiteiten en wat dit voor de samenleving betekende.

En de lijst van onze Jos was niet gering. Jarenlang penningmeester geweest van de Berger Bridge Club, van de Ruïne Café drive, bestuurslid van de Zonnebloem, vertegenwoordiger in het regionale overleg van de Zonnebloem, allerhande kerkelijke activiteiten, lid van de museumcommissie van Het Sterkenhuis, gastconservator in Kranenburg, activiteiten voor het Alkmaars Symfonie Orkest, enz. enz.

Nou, ik dacht zo dat hij het wel verdiend heeft...toch?!

 

 

Naar de foto's>>>>