StepBridge wijzigingen
Geplaatst op vrijdag 12 juni 2020 - 14:14

 

Aan

BBC StepBridgeleden

  

 

Hallo allemaal,

 

Ongelofelijk toch, we zijn inmiddels al zo’n 2 maanden met de club op StepBridge aan het spelen.

Na enkele oefensessies hebben we 6 echte zomerdrives achter de rug met zo’n vaste kern van 20 paren.

 

Reden voor het wedstrijdleidersteam om een evaluatie te houden en te bezien hoe we de spelvreugde nog verder kunnen verbeteren. Mede naar aanleiding van geluiden van de deelnemers is het volgende besloten.

 

1. Tijd per spel

Die wordt teruggebracht van 7 naar 6 1/2 minuut.

2. Tijdsoverschrijding

Het systeem wordt zo ingesteld, dat spellen die niet tijdig klaar zijn worden afgebroken.

3. Aantal spellen

Dit blijft gelijk, maar gaat van 6 x 4 naar 8 x 3 spellen.

 

 

Toelichting:

Ad 1

Tussen de deelnemers bestaan grote verschillen in bridge- en computerkennis. Het ene paar speelt aanzienlijk sneller dan het andere en lange wachttijden zijn soms het gevolg. StepBridge kan (nog) geen lijnen instellen en alle niveaus   spelen door elkaar. We moeten wat clementie met elkaar hebben om het leuk te houden.

Maar we worden er wel steeds handiger in om binnen de gestelde tijd klaar te zijn. Op StepBridge variëren de tijden tussen de 6 en 7 minuten. Gekozen is voorlopig voor de gulden middenweg van 6 ½ minuut.

 

Ad 2

Bij tijdsoverschrijving berekent het systeem welk paar de meeste tijd voor de spellen heeft genomen en wordt de score bepaald op 60/40 ten gunste van het andere paar. Niet echt onredelijk en toch ook niet zo’n ramp!

Om langere wachttijden te voorkomen, zal de wedstrijdleider in het vervolg slechts in uitzonderlijke gevallen de speeltijd verlengen. Bijvoorbeeld als het in de eerste ronde even duurt voor de invallers paraat zijn.

 

Ad 3

Het spelen van 8 x 3 spellen heeft een aantal voordelen. De wachttijden per ronde zullen minder snel oplopen, je ontmoet meer tegenstanders en de verdeling in de ontmoeting van zwakke en sterke tegenstanders is beter.

Pauze na 4e ronde is 5 minuten.

 

Verwacht wordt, dat met deze maatregelen de spelvreugde nog verder zal toenemen.

Overigens, heb je ook nog een constructieve opmerking, laat het ons weten.