Buffetdrive zondag 26 januari 2020
Geplaatst op maandag 27 januari 2020 - 10:42

Totaal 112 bridgers hebben er samen een leuke middag van gemaakt. Geen onvertogen woord. Er waren wat kleine technische problemen, maar die werden door wedstrijdleider Peter Wertenbroek professioneel opgelost.

De arbiter had het ook rustig. Een paar verkeerd ingevoerde scores en daar bleef het bij.

 

De drive was binnen 14 dagen na aankondiging volgeboekt. De organisatie had maar liefst 7 paren achter de hand die wilden invallen. Drie paren hadden wel betaald, maar niet ingeschreven! Gepoogd zal worden dat de volgende keer te voorkomen.

 

Stipt 13.00 uur werd het startsignaal gegeven.

Na 3 rondjes was er een kleine pauze voor de lotto. De grootte van de dinerbonnen die door De Ware Jacob ter beschikking gesteld waren, hebben er ongetwijfeld mede toe geleid, dat de loten in een mum van tijd uitverkocht waren!

 

Tegen 17.00 uur was de prijsuitreiking. Eerst echter werd het organiserende paar uitgebreid in het zonnetje gezet. Hans Hendriks memoreerde, dat het de 10e zondagmiddag was, dat deze drive gehouden werd. Aanvankelijk begonnen als een eenvoudige middagdrive met een kom erwtensoep toe groeide de drive onder de bezielende leiding van Peter en Wilma Wertenbroek uit tot een niet meer weg te denken evenement met een heerlijk driegangen buffet toe. Hij vertelde dat Peter wedstrijdleider van de Berger Bridge Club is en dat er bij zo’n grote 170 leden tellende club met drie speelmomenten het nodige komt kijken. Dat is echter voor Peter geen enkele belemmering om ook nog betrokken te zijn bij de organisatie van de Ruïne Café drive, de medewerkersborrel, alle feestdrives van de club en aan het einde van het jaar ook nog eens het 80-jarige bestaan! Een grote bos bloemen voor Wilma en een puzzel van de Bergenaar van Haasteren van de Ruinkerk was hun deel. Het ontlokte Wilma de opmerking, dat ze zich afvroeg of Peter daar nog wel de tijd voor zou hebben…..

 

Het lopend buffet was weer uitstekend verzorgd. De gerechten werden tijdig en onbeperkt aangevuld. De schnitzel had wat krokanter gemogen, maar verder alleen maar hulde aan de kok van “Marijke”. Om 19.15 uur gingen we weer heel tevreden huiswaarts.

 

Naar de foto's:2020-01-26 Buffetdrive  

 

Menukaart: