Fiets-duin-drive do 15 augustus 2019
Geplaatst op zaterdag 17 augustus 2019 - 15:42

 

 

Plan B was al uit de kast gehaald, maar de weergoden bedachten zich op het allerlaatste moment. We hielden het niet voor mogelijk maar toen we om 9.45 uur met een kleine vijftig bridgers met toertocht startten, was het droog, begon het weer te verbeteren en kregen we zelfs blauwe lucht te zien. Vanaf De Beeck, via de Nesdijk, de Voert, bij ‘t Woud de duinen in. Met later de zon als metgezel werd het een prachtige tocht. De straffe nw-wind was voor de vele e-bikers geen enkel probleem. En paar sportievelingen zonder zagen er een extra uitdaging in. 

 

Bij De Duinerij werden we met koffie en vers appelgebak onthaald. Vervolgens richting Schoorl. Wat zijn de duinen toch prachtig onder de stralende zon afgewisseld met Hollandse luchten. En vooral ook niet te vergeten de volop bloeiende heide. Zelfs een paar wisenten gaven acte de présance. Wat een beesten! 

 

https://www.nbbclubsites.nl/sites/default/files/groepen/4002/images/20190815_115920_resize.jpgIVN-gids Herl Roos Lungren gaf onderweg uitleg over allerlei duinaangelegenheden. Natuurlijk het ontstaan daarvan, de dierenwereld, de intrede van de vos, het vertrek van de meeuwenkolonies (nu deels op de daken in Alkmaar), het zakken van het grondwater, de kap van de naaldbomen enz. Velen zijn nu ook wel overtuigd van het nut daarvan. 

 

 

 

 

Vrolijk pratend en genietend naar het einddoel van de tocht, restaurant Duingroet in Schoorl voor de lunch en het bridgegedeelte. Het is toch wel bijzonder om zo gezamenlijk zo’n evenement te beleven. 

In Duingroet keuze uit nota bene 3 warme gerechten: schol, schnitzel of saté! 

 

Ook het bridgen liep op rolletjes. De locatie was knus en gezellig, het was een uitstekende keuze. 

Verrassende winnaars in de A-lijn Bep en John Oldenboom (ik hoop dat ik ze niet beledig). In de B-lijn gingen Carolien Beemster en Hennie Bloemen met de prijzen strijken.

 

Aan het einde werden de organisatoren Peter en Wilma heel erg bedankt voor hun enorme inzet. En toen regende het alsnog…. complimenten dus. 

Ik hoorde al ergens zeggen, volgend jaar een polderdrive….. 

 

Hans Hendriks