Van onze voorzitter.
Geplaatst op donderdag 20 december 2018 - 15:56

 

 Bridgeclub Tot Ons Genoegen Voorschoten

                  Opgericht 28 februari 1955

 

 

Van jullie Voorzitter,

 

Poef, poef, dat was weer een spetterende Kerstdrive!

Ook “the day after” kon ik er nog intens van genieten.

 

Had Wesley vorige week de zaal al in Kerstsfeer omgetoverd, dinsdagavond was het helemaal af. De ronde zaal was werkelijk gehuld met alle Kerstdecoraties die maar te bedenken zijn: je voelde je gelijk thuis bij binnenkomst. Het decor stond er. Bovendien waren er tijdens de drive heerlijke hapjes verzorgd door het CC.

 

Gelijk thuis voelen: dat gold overigens voor alles.

 

Want ook Nelly en Marijke etaleerden hun Kerstinkopen. Werkelijk verblindend: de Mason Kelders en Sata Cristina’s vormden met de overige prijzen een waar kunstwerk. “ Een Mondriaantje “ op de prijzentafel. Nelly en Marijke nogmaals bedankt!

 

En in dit decor mochten wij dan de Kerstdrive spelen. Geen straf dus.

We waren maximaal aanwezig (bedankt Wim), er was geen stilzit, en zelfs Jan Alberts, ons oud Erelid, wilde graag komen aanschuiven.

De spellen waren voorgestoken, met dank aan Rob, en dat was bij elk spel duidelijk merkbaar. Grillige verdelingen, renonces, met soms voor O_W en N_Z samen wel 18 tot 19 topslagenpotentiaal waren aan de orde van de dag. Ik hoorde ergens zeggen: 26 punten bij mij in de hand “dat is mij nog nooit overkomen”.

 

Ook onze fotografen hebben weer prachtige plaatjes geschoten waarvan er hier enige als bijlage zijn toegevoegd. Deze gaan ook op de TOGV Web verschijnen.

 

Tot slot zijn op basis van lootjes trekken de prijzen verdeeld, prijzentafel leeg dus! maar in elke huiskamer ligt er nu een heerlijke attractie voor de Kerst klaar.

Tijdens de uitreiking van de prijzen is ook Wesley nog even in het zonnetje gezet. We zullen hem node missen. Alles maar dan ook alles verzorgde Wesley tot in de puntjes, chapeau! Ik mocht Wesley een cadeaubon aanbieden en heb hem toch nog even gevraagd of een mee verhuizing mogelijk is. Niet dus!

 

 

En dan glijden we als vanzelf met de Kerst en Oudjaar het Nieuwe jaar binnen.

Een jaar met aanvankelijk veranderingen. De grootste is natuurlijk wel de verhuizing.

Op dinsdagavond 8 januari betreden wij voor het eerst het VOV-gebouw, om er te bridgen.

 

De locatie is gehuisvest in het:

 

VOV-seniorencentrum

Professor Einsteinlaan 3

Voorschoten

 

Na vele locaties bezocht te hebben was het raak. Wij verwachten in dit gebouw weer opnieuw een warm bedje te hebben gevonden. De contacten met het VOV-bestuur verlopen uiterst plezierig en in combinatie met het VOV-lidmaatschap kan de contributie fors naar omlaag.

 

Vele leden zijn overigens nog flink “in de weer” om de overgang vlotjes te laten verlopen. Volgende week, op 27 december, wordt fysiek verhuisd. De materiaalkast gaat mee en deze krijgt een plekje in de materiaalkamer.

Daarnaast heeft Piet een mooie flyer ontworpen die in belangrijke locaties wordt of al is opgehangen. Als bijlage vind je deze flyer in je mailbox verschijnen. Mocht je nog een kennis of een goede locatie weten waar deze flyer tot z’n recht komt aarzel dan niet, maak een printje en bezorg de flyer op het gewenste adres.

 

Op 8 januari dus beginnen we aan een nieuw avontuur. Dat willen we niet ongemerkt laten passeren. Het Bestuur wil graag samen met de leden bij aanvang, dus om 19.45 uur, het glas heffen. Het glas heffen om elkaar een goed en gezond 2019 toe te wensen en natuurlijk vanwege onze eerste schreden in het VOV-gebouw.

Het Bestuur heeft er alle vertrouwen in, met als sprekend voorbeeld onze laatste Kerstdrive, dat er weer een fijne bridgelocatie is gevonden.

 

 

Dan nog enige mededelingen:

 

            # Na de verhuizing moeten we aan de slag met het bridge-programma. De NBB heeft een 4.0 versie uitgebracht welke moet worden geïmplementeerd.

            # Misschien krijgen we op dinsdagavond bezoek van VOV-bridgers die alreeds bij de VOV bridgen: op de donderdagmiddag. Met de VOV is afgesproken dat deze bridgers ook bij TOGV van harte welkom zijn. Omgekeerd kan ook, wij kunnen dus vrijelijk aanschuiven op de donderdag middag.

            # Het is nog ver weg wellicht maar het Bestuur denk al weer voorzichtig aan ons volgende lustrum. Op 28 februari 2020 is het zover. Dan bestaan we 65 jaar. In 2019 gaan de voorbereidingen van start.

 

Nogmaals

Fijne Kerst en een gepaste Jaarwisseling toegewenst.

Het Bestuur van Bridgeclub TOGV