Ruitenboer 2019 gewonnen door Hein van Bilderbeek & Carla van Veen
Geplaatst op zaterdag 9 maart 2019

Door late afzeggingen en een paar dat zich een week vergist had, verliep de start van Ruitenboer niet helemaal zoals beoogd. Om verdere vertragingen te voorkomen werd besloten het spelschama niet aan te passen. De consequentie daarvan was dat er 2 paren tegelijk een stilzit hadden en een enkel paar 2x een stilzit. Een oproep aan alle leden derhalve om  tijdig en met de nodige aandacht af te zeggen!

 

Wannaars werden Hein van Bilderbeek & Carla van Veen met 59.19%, gevolgd door Adriaan Beets & Wick van Hoogstraten met de kleinst mogelijke achterstand (0.01%) op de winnaars. Proficiat!

 

Na afloop kwam de wedstrijdleiding ter ore dat een aantal spelers de gestoken kaarten maar niks vonden. Het Team Ruitenboer van de NBB schrijft dat ‘... de kaarten niet gestoken zijn en je hoeft dus niet bij elk spel te denken ‘er zal wel iets bijzonders mee zijn’....’ . Het is een door de NBB gesponsord toernooi, dus ondanks de kritische opmerkingen houden we het toernooi bij Redubeth in stand.

 

Er kunnen 4 paren naar de halve finale op 14 april a.s. in Zoetermeer; inschrijvingen moeten voor 24 maart a.s. binnen zijn, dus als u belangstelling heeft, meldt u zo spoedig mogelijk aan, bij voorkeur per  email (redubeth@gmail.com). Ook individuele aanmeldingen zijn welkom; als er meerdere spelers zich aanmelden dan kunnen combiparen worden geformeerd.   

 

Tot slot, na afloop van Ruitenboer zei een van de speelster tegen de wedstrijdleider Kees:  ‘voor mij was Ruitenboer heel geslaagd want voor het eerst in 3 jaar heb  ik een fles wijn gewonnen!' Toen Kees zei dat ze dicht in de buurt kwam van de door de wedstrijdleiding geheim gehouden formule om de ’goed voor wijn’  winnaars te bepalen, viel het kwartje. Gezien het applaus van allen bij het omroepen van de ‘goed voor wijn’ winnaars, een goed gekozen formule!  

 

Aaanstaande donderdag zitting 3 van de voorjaarscompetitie.